Ben jij iemand die eraan denkt om een personal trainer opleiding te gaan volgen? Dan kan dat de eerste stap zijn richting een heel succesvolle en ook lonende carrière. Want als personal trainer kun je mensen helpen hun leven te veranderen, hun doelen te bereiken en om gezond te worden. Je ziet deze transformatie gebeuren terwijl ze bij jou komen voor lessen, advies en raad. Ben jij zelf iemand die graag gezond leeft, die veel sport en die begrijpt hoe lastig het soms is om de juiste keuzes te maken? Dan is een personal trainer opleiding echt iets voor jou.

 

Heb je een personal trainer opleiding nodig?

Om personal trainer te worden heb je theoretisch geen opleiding nodig. Je kunt een bedrijf opzetten, je aanmelden bij de Kamer van Koophandel en beginnen met het trainen van je klanten. Maar het is de vraag of dat ook verstandig is. Als personal trainer ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten. Je maakt beslissingen die ze goed kunnen doen, maar die ze ook blessures op kan leveren, of die juist averechts werken. Deze verantwoordelijkheid moet je niet te licht nemen en daarom is een personal trainer opleiding zeker gewenst. En vergeet niet dat je veel meer klanten zult vinden als je hen kunt laten zien dat je de nodige kennis hebt.

 

Een opleiding kiezen

Er zijn verschillende manieren waarop je een personal trainer opleiding kunt halen. Sommige daarvan kunnen online gevolgd worden, maar de betere opleidingen worden gegeven in de sportschool. Je krijgt dan praktijkervaring en ziet direct hoe het is om personal trainer te zijn. Het is ook verstandig om een opleiding te kiezen waarbij je een aantal uren als personal trainer gewerkt moet hebben voordat je je papiertje krijgt. Deze praktijkervaring is niet alleen goed om te leren, maar ook voor je zelfvertrouwen als je er zo alleen voor staat. De overgang is dan minder groot.

 

Welke opleidingen zijn er?

Kies dus een personal trainer opleiding. Bij Overload Worldwide wordt voldoende aandacht besteed aan de praktijk, zodat jij zo vol zelfvertrouwen aan je nieuwe baan begint. Tijd dus, om een opleiding te gaan zoeken en je in te schrijven. Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen en daar is ook een bepaalde volgorde voor.

  • Level A: je begint met personal trainer opleiding level A. aan het einde van deze training ben je in staat om je klanten te voorzien van een op maat gemaakt en succesvol trainingsprogramma.
  • Level B: dit is de personal trainer opleiding die level A opvolgt en waarin je dieper ingaat op de materie en onder andere leert over trainingsmethoden, intensivering, hormoon trainingen, snelkracht en functional training.
  • Specialisaties: nadat je fitness trainer level A en level B gehaald hebt, kun je jezelf gaan specialiseren. Misschien wil je bodybuilders gaan trainen, wil je je meer verdiepen in gezonde voeding, revalidatie of cardio. Op die manier kun je jezelf ontwikkelen tot een personal trainer met een hele dankbare en succesvolle carrière.