Yoga is steeds populairder geworden en steeds meer mensen wagen zich eraan. Je hoort online veel redenen waarom yoga zo goed voor je is. Maar wanneer breng je een bezoekje aan de yoga studio?

De basis van yoga

Yoga is een persoonlijke reis, op zoek naar je eigen authenticiteit. Het is geen sport, maar een levenswetenschap. De basis komt neer op daar waar je je aandacht op richt, is hetgeen wat zich zal ontwikkelen. Dit kun je zien als dat je energie licht is. Als het alle kanten op schijnt zonder intentie is het veel minder krachtig dan dat het in een lijn gericht is. Op dat moment is het zo dat waar je je op focust hetgeen zal zijn wat zal groeien.

Is yoga gezond?

Yoga heeft verschillende fysieke, emotionele en mentale gezondheidsvoordelen. Je zult je er gezonder, energieker en vitaler door kunnen gaan voelen. Een gezonde geest en een gezond lichaam is de basis voor een gezond leven. Hier kan yoga je bij helpen. Als je je futloos en een stijve hark voelt, dan kan een bezoekje aan de yoga studio veel voordelen voor je opleveren.

Verbeterde flexibiliteit, lichaamshouding en sterkere spieren

Een van de redenen om een yoga studio te bezoeken is om je flexibiliteit te verbeteren. Je lichaam zal hierdoor beweeglijker en vitaler worden. Het kan voelen alsof je meer ruimte hebt in je eigen lichaam en de kans is kleiner dat je blessures oploopt.

Er zijn verschillende soorten yoga, maar elke soort helpt je bij het verbeteren van je spiersterkte. Je zult er sterker van worden doordat je sommige houdingen langer vast zal moeten houden.

Ook zal het je helpen je lichaamshouding te verbeteren. In ons dagelijkse leven vergeten we deze vaak en nemen we een slechte houding aan. Zo zitten we onderuit gezakt op de bank of achter ons bureau. Door yoga zal je je bewuster worden van je lichaam en daardoor je lichaamshouding verbeteren.

Het zorgt voor rust en betere nachtrust

We hebben het steeds drukker in ons leven. Steeds vaker nemen je gedachten de overhand en kan het zijn dat je slecht slaapt. Als je yoga doet help je je zintuigen en gedachten tot rust te krijgen. Je zult dingen beter los kunnen laten en kalmeren.

Yoga kan helpen om je bloeddruk te verlagen. Door ontspanningsoefeningen en meditatie kan dit je bloeddruk verbeteren. Door te letten op je ademhaling zul je je ook rustiger voelen.

Meer energie

Door yoga zal je je energieker voelen. De dagelijkse stress en zorgen van het leven, kost je onbewust veel energie. Door yoga leer je dit beter los te laten, waardoor je je op ten duur een stuk fitter en energieker zult voelen.

Door de ademhalingsoefeningen die gedaan worden tijdens yoga, zal je lichaam meer zuurstof opnemen. Door de manier van ademhalen zul je de volledige capaciteit van je longen gebruiken. Cellen hebben zuurstof nodig om energie aan te maken. Als je meer zuurstof binnen krijgt, zal je lichaam meer energie kunnen aanmaken.