Groentestoof met aubergine, quinoa & kaneel

Groentestoof

Een groentestoof met kaneel is een typisch voorbeeld van ‘comfort food’. Het is heerlijk verwarmend op de koudere dagen, super gezond en licht te verteren omdat de groenten lang zijn gestoofd. Het gerecht is budget vriendelijk, niet moeilijk om te maken en je kunt er meerdere dagen van eten als je genoeg maakt.

Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 300 gram cherrytomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 50 gram quinoa
  • 1 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 2 el verse munt
  • olijfolie, peper en zout

Snijd de sjalotten, aubergine en paprika in grove stukken. Snijd de cherrytomaten door de helft. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine 4 minuten op hoog vuur. Bak de sjalot 2 minuten mee. Voeg de kaneel, nootmuskaat, de komijn, tomatenblokjes en water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 20 minuten stoven. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Serveer met verse munt.

Groentestoof

Quinoa Groentestoof

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal 

RRMagazine_Online

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s