Haagse Ceviche met verse ingrediënten van de Urban Farm

on

Haagse Ceviche - Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Eerder schreef ik een blog over het heerlijke gerecht Ceviche, een gerecht dat veel gegeten wordt in kustgebieden in Midden- en Zuid-Amerika. Het is een frisse salade met in limoensap gegaarde witvis, met tomaat, paprika, koriander, rode ui, kiemgroenten, peper en zout. Simpel maar zo gezond en lekker!

Haagse Ceviche
Door de Haagse Urban Farm ‘De Schilde’ werden mijn vriend en  ik uitgenodigd om een Haagse variant te maken: met zoveel mogelijk lokale ingrediënten afkomstig van de Dakboerderij. Op de boerderij, met overzicht over heel Den Haag, hebben we verse tomaten (die echt goddelijk zijn) en kiemgroenten geplukt.

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Haagse Ceviche // Urban Farm De Schilde

Haagse Ceviche // Urban Farm De Schilde

De vissen waren al op de juiste manier gedood, ze moesten alleen nog gefileerd worden en dat was best een klus. Normaal gebruiken we graag kabeljauw, maar op De Schilde wordt roze Tilapia gekweekt.

Dit is een goedkope, gezonde witvis die net als zijn broertje Pangasius volgens sommigen als de ‘underdog’ van de kweekvissen gezien wordt, maar dit is allang achterhaald. Ik ging zelf op onderzoek uit in Vietnam,  lees mijn blog daarover na op Moderne Hippies.

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Wat heb je nodig voor 2 porties Haagse Ceviche?

  • Lokaal gekweekte of gevangen witvis (400 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 flinke handvol koriander
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • Sap van 4 limoenen
  • 1/2 Spaanse peper
  • Enkele takjes kiemgroenten
  • Peper & zout

Zo maak je het: 

Snijd de gefileerde witvis in kleine stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm, doe het in een grote kom.

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Snijd de rode ui, koriander, paprika, tomaten en de halve Spaanse peper (zonder pitjes) fijn en voeg toe.

Haagse Ceviche Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Pers het sap uit de limoenen boven de kom, voeg zout en peper toe.

Haagse Ceviche // Rosalie Ruardy

Laat het gerecht 10 tot 30 minuten afgedekt staan in de koelkast (gebruik je verse kabeljauw, dan is 10 minuten genoeg, gebruik je een vis met een sterkere smaak dan is het beter om het 30 minuten te laten staan).

Haagse Ceviche // Rosalie Ruardy

Gebruik een diepe opscheplepel om de Ceviche met het sap (de ‘tigermilk’) in een kom te doen, garneer met wat kiemgroenten en breng op smaak met peper en zout.

That’s it, enjoy!

Fresh Baskets
Zie jij het wel zitten om zelf ook te koken met lokaal gekweekte groenten en vis? Per augustus 2016 zijn de FreshBaskets met stadsvis en groenten van de Urban Farm verkrijgbaar bij verschillende ophaalpunten in Den Haag. Lees daar hier meer over.

Haagse Ceviche // Rosalie Ruardy

Haagse Ceviche - Urban Farm De Schilde // Rosalie Ruardy

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin ❤
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal ❤

RRMagazine_Online

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s