Het bekende Thaise gerecht met noedels ken je vast wel, deze versie met komkommer en wortel ‘noedels’ is super gezond en ideaal als lichte avondmaaltijd of lunch. Het is makkelijk te maken en het staat binnen 10 minuten op tafel!
Wat heb je nodig voor 2 porties?
- 2 komkommers
- 1 grote wortel
- 2 lente uien
- 1 bosje verse koriander
- 1 bosje munt
- 2 handenvol pinda’s
- 200 gram garnalen
En voor de dressing:
- 1 limoen
- 3 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel chili vlokken
- 1 eetlepel honing
- 1 teen knoflook
Zo maak je het:
- Maak van de komkommer en wortels ‘noedels’ door middel van een spiralizer of julienne snijder.
- Blancheer de wortel kort zodat ze iets zachter worden.
- Snijd de lente-ui, koriander en munt fijn en combineer alles in een kom.
- Wok de garnalen in een beetje olie en knoflook.
- Maak ondertussen de dressing door het sap van 1 limoen, 1 fijngehakte knoflookteen, 3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel chili vlokken en 1 eetlepel honing in een pot te doen
- Doe de deksel op de pot en schud goed.
- Doe de dressing bij de salade en meng goed.
- Haal de garnalen van het vuur en leg apart om een beetje af te koelen.
- Gebruik een vijzel om de pinda’s fijn te malen. Verdeel de salade over twee kommen, voeg de garnalen en de noten toe en garneer naar wens nog met wat blaadjes munt en koriander.
Aardewerk: Handgemaakt door Moki Last
Schrijf je ↠ hier ↞ gratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!
» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes
Hoe kom je toch bij zo’n recept? In de positieve zin natuurlijk want ik heb ‘m vandaag geprobeerd. Ik wilde graag eens een keer wat anders en het is erg goed gelukt. Bedankt.