De lekkerste Ceviche eet je aan de kust

on

Hola, buenas!
Rosalie Guatemala

Yes, ik ben terug van mijn tripje naar Guatemala, wat was het heerlijk! Mijn mooiste shots deel ik met je op Instagram.

Tijdens mijn reis heb ik natuurlijk de nodige inspiratie voor mijn blog opgedaan. Dit zul je binnenkort merken aan de gerechten en food styling! Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuw lievelingsgerecht ontdekt: Ceviche.

Dit is een fris en super gezond gerecht van rauwe vis gemarineerd (en dus ‘gegaard’) in citrussap, op smaak gebracht met koriander, tomaat, rode ui, paprika, zout en peper. Het gerecht is in vele varianten door heel Zuid- en Midden-Amerika te vinden.

Guatemala Ceviche in El Paredon Surfhouse

De lekkerste Ceviche eet je natuurlijk aan de kust, met super verse witvis, zo uit de oceaan. Het gerecht smaakt perfect op een warme zomerse dag.

Guatemala El Paredon

Guatemala El Paredon Surfhouse

Verschillende varianten
Er zijn talloze varianten Ceviche te vinden. Ieder land heeft zijn eigen specialiteit. Sommige variaties zijn wat droger, door het gebruik van minder sap en het toevoegen van andere ingrediënten zoals zoete aardappel en avocado:

Ceviche & Michelada - Guatemala

Andere variaties lijken juist meer op soep, door het toevoegen van veel tomaten en limoensap. Deze kom je veel tegen in Guatemala:

Guatemala Ceviche

Ook worden er vaak schaal- en schelpdieren aan toegevoegd zoals krab, garnalen, kreeft, kokkels, inktvis of conch – wat schelp betekent maar wat staat voor een eetbaar schelpdier wat in Guatemala vaak gegeten wordt. De schelp ervan ziet er zo uit:

Guatemala - Conch

Een lekkere Ceviche bestaat uit goede, verse vis en enkele intense hoofdsmaken. Houd het simpel en vooral vers. Laat het uiteindelijke gerecht voor serveren nog 10 minuten marineren.

Fish Guatemala

Al deze heerlijke variaties vragen natuurlijk om een eigen ‘Haagse’ versie. Ik ga komend weekend in De Schilde, Europa’s grootste dakboerderij, een verse Ceviche maken met ter plekke geplukte ingrediënten.

Houd mijn blog dus in de gaten voor een heerlijk Haags Ceviche recept!

Ceviche Guatemala


RRMagazine_Online

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin❤
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes❤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s