Amandel Havermout met Gegrilde Peer, Honing & Walnoten

Amandel Havermout met Gegrilde Peer, Walnoten en Honing // Rosalie Ruardy

Havermout is mijn favoriete ontbijt, het is makkelijk te maken, snel klaar en super gezond. Een bord havermout zonder toevoegingen is best saai, maar het is een goede basis om er iets heel lekkers van te maken. Doe er banaan en kaneel doorheen, rozijnen, voeg vers en gedroogd fruit en ongezouten noten aan toe. Je kan er eindeloos mee variëren.

Dit recept met amandelmelk, gegrilde peer en walnoten heb ik gekregen van mijn personal trainer Benjamin Gomes van BG Coaching. Ik heb er zelf kaneel, rozijnen, een beetje honing en bijenpollen aan toegevoegd.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 eetlepels havermout
  • 1/2 rijpe banaan in stukjes
  • 1/4 peer in plakjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 eetlepel bijenpollen
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je het: 

1. Doe de havermout met de amandelmelk, rozijnen en kaneel in een kleine pan en verhit tot het begint te koken
2. Zet het vuur laag en voeg de banaan in stukjes toe, roer goed door
3. Gril ondertussen de plakjes peer (in een pan/de oven) tot ze zacht en goudbruin zijn
4. Laat de havermout nog 2 minuten op staan en roer af en toe door
5. Doe de havermout in een kom en voeg de gegrilde peer, walnoten, honing en bijenpollen toe

That’s it, makkelijk toch? Geniet van je ontbijt!

Voordelen havermout
Havermout past goed in een glutenvrij en cholesterol verlagend dieet. Onderzoek laat zien dat het regelmatig eten van havermout het risico op suikerziekte (diabetes) flink kan verminderen (met 35%-42%). De oplosbare vezels vertragen de opname van glucose uit het voedsel in de maag. Het houdt daardoor de bloedsuikerspiegel onder controle en grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel worden tegengegaan. (bron)

» Het servies is handgemaakt porselein door kunstenares Moki Last.

Amandel Havermout met Gegrilde Peer, Walnoten en Honing // Rosalie Ruardy

Amandel Havermout met Gegrilde Peer, Walnoten en Honing // Rosalie Ruardy

Amandel Havermout met Gegrilde Peer, Walnoten en Honing // Rosalie Ruardy

Amandel Havermout met Gegrilde Peer, Walnoten en Honing // Rosalie Ruardy


Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin ❤
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal ❤

RRMagazine_Online

 

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s