5 x Healthy Hotspots in Rome

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Rome, wat ben je mooi. Ik ben er inmiddels twee keer een volle week geweest. Het is een stad die je compleet opslokt en dagenlang bezighoudt. De geuren, kleuren, smaken, historie, mensen. Er is zoveel moois te zien en nog veel meer lekkers te proeven. Het voorjaar of najaar is de ideale tijd om Rome te bezoeken.  De temperaturen zijn heerlijk en je pakt de nodige zonnestralen mee.

Dat Rome dé stad is waar je terecht kunt voor heerlijke traditionele pasta’s, pizza’s, risotto, wijn en andere Italiaanse lekkernijen, dat weten we nu wel. Bekijk dit lijstje van The Guardian met de 10 beste restaurants maar eens.

Ik ging op zoek naar een andere kant van Rome: de modernere plekken waar je gezonde gerechten tegenkomt zoals ceviche, acai bowls, een quinoa salade met gegrilde kip en avocado, pistache panna cotta, versgeperste sapjes & ijssalons die vegan ijs aanbieden. Gelukkig vond ik meer dan genoeg plekjes waar je je hart kunt ophalen! Hierbij een lijstje met 5 must do’s voor de healthy minded:

Ginger –Via Borgognona 43

Rome // 5 x Healthy Hotspot

Midden in het shopping centrum zit restaurant Ginger. Een ideaal plekje om tussendoor iets lekkers en lichts te lunchen. De inrichting is strak, wit en modern: zo is ook de kaart: een moderne fusion mix met Braziliaanse, Mexicaanse en moderne invloeden. Alle gerechten waren heel smaakvol, maar verwacht geen gigantische porties. Wil je buiten zitten met mooi weer, dan moet je waarschijnlijk even wachten maar dat is het helemaal waard…

Rome // 5 x Healthy Hotspot

Wij kozen voor:

  • Wilde zalm met een heerlijke citroendressing
  • Quinoa salade met noten en kiemen
  • Gegrilde kip met avocado mousse
  • Acai Bowl met vers fruit en granola
  • Pistache Panna Cotta

Ze zijn open van 10.00 uur tot 00.00 uur maar check voor de zekerheid de actuele openingstijden hier.

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Rome // 5 x Healthy Hotspot

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Rome // 5 x Healthy Hotspots

ZOC – Via delle Zoccolette 22

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Een plekje iets beter verstopt dan Ginger, ZOC zit op de Via delle Zoccolette. De inrichting is fantastisch: een bij elkaar gesprokkelde gezellige mix van designer en tweedehands. Van een oude medicijnkast tot stationsklokken, alles lijkt hier een verhaal te hebben.

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Ze beschikken over een prachtige tuin waar je met mooi weer echt even ‘weg bent uit de stad’. Je kunt a la carte eten of kiezen voor het (voordelige) menu van de dag, allebei een aanrader.

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Op de kaart vind je gerechten en tapas zoals spelt couscous met bonen, boerenkool en crunchy pecorino op smaak gebracht met turmeric + met bloemkool gevulde calamari met ricotta en candied lemon + paprika crackers met geitenkaas en een pittige peren marmelade.

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Ik genoot er van een heerlijke frisse ceviche, eitjes met spinazie op een zacht broodje, vers wortel-gembersap en als dessert een stuk worteltaart.

ZOC is open van 08.00 tot 16.00 en van 18.00 tot 23.30, maar check voor de zekerheid de actuele openingstijden op hun website.

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Fonte Della Salute – Via Cardinale Marmaggi 2

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Heaven voor vegans. Een ijssalon in Rome die meer dan 10 verschillende smaken vegan ijs in de aanbieding heeft.  Ook is al het ijs biologisch!

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Omdat je als vegan genoeg sorbetijs eet lijkt me zo, is het lekker om hier voor de romige varianten te gaan. Wat dacht je van vegan pistacheijs? Of amandelijs met verse amandelen… Ook de smaken kokos, rijst creme en goji bessen zijn de moeite waard.

Fonte della Salute // Vegan Ice Cream - Healthy Hotspots in Rome

Rome // 5 x Healthy Hotpots

Naast een breed aanbod voor vegans houden ze ook rekening met mensen die allergieën hebben. Glutenvrij, suikervrij, lactose intolerant? Geen probleem, bij Fonte Della Salute kun je gewoon terecht tussen 10.00 en 00.00 uur.

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Fa-Bio Organic, Via Germanico 43

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Verstopt om de hoek van het Vaticaan zit Fa-Bio Organic, een piepklein tentje waar je al staande of to go kunt bestellen. Het is een van de weinige plekken in Rome waar je terecht kunt voor versgeperste sapjes, smoothies, salades en gezonde baksels. We waren er iets te laat, ze sluiten 17.30 uur. Toch mochten we even naar binnen, waar we meteen kozen voor een vers sapje met sinaasappel en gember.

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Fabio // Rome // 5 x Healthy Hotspots

De eigenaar was zo lief om ons een zakje met wat gezonde koekjes mee te geven!

Rome // 5 x Healthy Hotspots

De tuinen van Villa Borghese

Rome // 5 x Healthy Hotspots

Tot slot, geen plekje waar je kunt eten (tenzij je een heerlijke picknick meeneemt) maar een plek waar je echt even je benen moet strekken. Of dat nu hardlopend of wandelend is, bezoek dit park bovenop de heuvel die over heel Rome uitkijkt.

Ik werd door mijn Airbnb-host van 60+ uitgenodigd om hier ’s ochtends vroeg een rondje met hem te hardlopen, een superleuke ervaring! Ga vooral ’s vroeg, als de stad net ontwaakt en je de ene na de andere hardloper tegenkomt. Voel je een local ;).

Rome // 5 x Healthy Hotspots

ALS JE ER TOCH BENT… EET HET LEKKERSTE IJS BIJ GIOLITTI

Oh en als je er toch bent: vergeet vooral niet het aller-lekkerste ijs van Rome te proberen bij Giolitti. Ik probeerde er pistache, vanille en witte chocolade ijs – allemaal té lekker. Ook de sorbet smaken zijn hier beroemd: vele locals zijn van mening dat je hier terecht kunt voor het lekkerste sorbetijs. Probeer vooral de smaken kersen, bosbessen en banaan.

Giolitti Rome // Hotspots

Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments!


RRMagazine_Online

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes

 

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s