De CPC Loop Den Haag

CPC

Ik liep op zondag 6 maart mijn 2e halve marathon. En wat voor 1. Een halve marathon in mijn eigen stad: de CPC Loop Den Haag! De omstandigheden waren ideaal.

Een persoonlijke pacer
Bas (een van m’n beste vrienden én marathonloper) was mijn persoonlijke pacer. Hij zou ervoor zorgen dat ik de CPC in een goede tijd zou lopen. Verder was het koud, maar niet te koud, ik stond in het eerste startvak, de zon kwam door en langs de zijlijn stonden vrienden en familie. Wat wil je nog meer?

Ik heb de CPC dan ook in een recordtijd gelopen: ik heb 16 minuten van mijn vorige tijd afgelopen! De Halve van Egmond liep ik op 10 januari 2016 in 1.59.21, de CPC heb ik in 1.43. 57 gelopen. Hoe heb ik dit gedaan?

Ten eerste: de omstandigheden bij de Halve van Egmond waren veel zwaarder: ik startte in het laatste startvak en de eerste 10K over het strand met windkracht 7 hielpen ook niet mee.

Thuiswedstrijd
Ten tweede: een persoonlijke pacer (iemand die continu het hardlooptempo aangeeft, je stuurt en coacht en in dit geval je ook nog eens water aangeeft en je afkoelt met sponsjes…) is natuurlijk ideaal. En het is magisch om een race in eigen stad te doen. Ik kan er op de fiets naartoe! Tijdens de CPC heerste er ook nog eens een hele vriendelijke, gemoedelijke sfeer: overal staan mensen langs het parcours om je aan te moedigen. Er staan kinderen te high fiven, live bandjes te spelen, mensen met spandoeken – noem maar op. Hier ga je echt harder van lopen, geloof me.

CPC Den Haag 2916

Zon, zee & strand
Het stukje van de haven naar de boulevard bezorgde me kippenvel. Ik kom zelf uit Scheveningen, dus dat maakt het natuurlijk extra speciaal. Het moment dat je de zee en het strand ziet en al die honderden mensen die voor je staan te schreeuwen… Mijn ouders stonden daar op me te wachten ter hoogte van de Keizerstraat. Ik zag ze nog net op tijd en zij mij gelukkig ook.

Het laatste stuk vanaf het Kurhaus helemaal naar de finish, dat is 1 rechte lijn en ik wist precies welke mooie stukjes er aan zouden komen: de Nieuwe Parklaan, Madurodam en dan de laatste kilometers waar iedereen langs de kant staat te schreeuwen dat je er bijna bent. Gas geven dus. De laatste 100 meter zet je de sprint in, en bij de finish besef je wat je gedaan hebt. Wat een ontlading. Dit is verslavend!!

De CPC staat vanaf nu elk jaar op mijn lijstje! Welke have marathon is jouw favoriet?

Schoenen: Adidas Boost
Shirt: Falcon Thermo

CPC Den Haag 2016

Weekmenu’s in je inbox?RRMagazine_Online
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mari Durieux schreef:

  Mooie tijd voor je tweede halve!!

  1. Rosalie Ruardy schreef:

   Thanks 😀 ben er heel blij mee!

 2. Petra schreef:

  Goed bezig!
  Je mag trots op jezelf zijn! 😉

 3. Runnertje schreef:

  Hardlopen is zo verslavend. Ik zou ook de CPC lopen dit jaar, maar helaas lieten mijn schenen het afweten. Volgend jaar weer een kans!! Wat is een super mooie tijd heb je neergezet!!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s