Hotspot » Huiskamerrestaurant Durq in Scheveningen

Huiskamerrestaurant Durq

Als je bij een nieuw restaurant op korte termijn twee keer gaat eten, is het een teken dat het een blijvertje is. En dat is het zeker: huiskamerrestaurant Durq in Scheveningen. Bekijk de sfeervideo + leer hoe je een quenelle maakt:

Een feestje om naar te kijken
Bij Durq kun je voor €35 je buikje rond eten. Je krijgt 4 gangen geserveerd inclusief een wijnarrangement. Niet zomaar een wijntje, hij weet zijn passie voor goed eten en drinken mooi over te brengen en vertelt bij ieder gerecht in geuren en kleuren waar het gerecht uit bestaat en waarom deze wijn er zo mooi bij staat. Chef Dirk van der Zaal geniet ervan om zijn gasten te verrassen. Alle gerechten zijn creatief, gezond en een feestje om naar te kijken. Elke maand wisselt het menu, de eerste keer dat we er gingen eten, kregen we het volgende menu voorgeschoteld:

Menu December

  • Bouillabaise met mosselen, Hollandse garnalen & kaviaar
  • Erwtensoep 2.0 (geen soep)
  • Lamsrack met gepofte knoflook, rode wijn jus & tomaat
  • Blue cheesecake met stoofpeer, walnoot & dadel
Durq's Erwtensoep 2.0
Erwtensoep 2.0

In januari kregen we het volgende menu voorgeschoteld… Dirk: “Gezond, niet zo zwaar, niet te veel vlees én een gangetje extra!” 

Menu Januari

  • Ceviche van zalm, avocado, komkommer en dille
  • Salade met pompoen, feta, harissa en hazelnoten
  • Soep van gerookte tomaten
  • Tarbot met linzenstoof, wintergroenten en paddestoelen
  • Dessert met sinaasappel, dadel, munt en ras el hanout
Durq - Salade met pompoen, feta, harissa en hazelnoten
Salade met pompoen, feta, harissa en hazelnoten
Durq - Ceviche van Zalm & Avocado
Ceviche van zalm, avocado, komkommer en dille

Food & Jazz
In zijn knusse huiskamer in Scheveningen ontvangt chef Dirk zijn gasten. De kamer is opgedeeld in twee gedeeltes, in de kamer naast de keuken staat één lange eettafel.  Hier eten alle gasten samen aan tafel. Het andere gedeelte is bedoelt voor kleine jazz optredens en kunst exposities van lokale artiesten. Zoals Dirk het zelf verwoord:

“Hoe mooi is het om te kunnen werken met producten uit de regio? Zo nu en dan is er daarom ook een klein, uniek en mega intiem jazz concertje in de huiskamer, want het stikt in Den Haag van de goede jazz-muzikanten. Jazz is voor mij onvoorwaardelijk verbonden aan koken, eten en rode wijn. Van jongs af aan werkelijk met de paplepel ingegoten, en daarmee dan ook niet geheel onbedenkelijk dat je tijdens het diner vergezeld wordt door Chet, Billie, Miles of Bird.” 

Dirk aan het werk in zijn keuken
Dirk aan het werk in zijn keuken

Passie voor koken
Dirk maakt geen winst op zijn huiskamerrestaurant – en er gaat best veel tijd in zitten. Hij is iedere zaterdag open van 19.00 tot 23.00 uur en er gaan heel wat uren in de voorbereiding zitten:

“Ik doe dit puur omdat ik het leuk vindt en omdat ik altijd al de droom heb gehad om mijn eigen restaurant te openen. Wie weet wat de toekomst brengt!” 

Reserveren
Wil je reserveren? Er is plek voor 12 man. Bel of mail met Dirk (en laat vooral weten dat je er via mijn blog op bent gekomen, dat vindt hij alleen maar leuk!) – +31 6 4127 1559 of info@durq.nl


Rosalie Ruardy Magazine

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, leuke workouts, lekkere recepten en travel guides in je inbox ☺!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes ❤

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s