Januari » Detox Maand

Op de laatste dag van december kondigde ik het al aan: ik ga in 2016 elke maand met een thema aan de slag. Heel de maand januari draait om detoxen. Klaar met dit woord? Noem het dan resetten.

Ik ga dus detoxen. Keihard afkicken van suiker, koffie, vlees, zuivel, tarwe, uitslapen… Tijd voor een maand echt mijn best doen. Elke dag gezond koken, tijd nemen voor ontbijt, yoga, mediteren, geen troep op mijn huid. Eigenlijk ga ik zo’n beetje alles toepassen wat ik aan detox methodes heb gezien. Mijn belangrijkste regel is dat ik genoeg en gezond eet en goed naar mijn lichaam luister.

Waarom detoxen?
Nu vraag je je misschien af: why??? Omdat ik de afgelopen maanden minder heb gesport en minder gezond bezig ben geweest, kon ik me wel eens futloos, moe, depri, en onaantrekkelijk voelen. Ik zat soms gewoon niet zo lekker in mijn vel, omdat ik mijn lichaam niet goed genoeg behandelde. Tijd voor verandering, met de detoxmaand als start!  Ik wil mezelf blijven uitdagen en jullie inspireren. Ik heb me altijd al afgevraagd wat het met je lichaam doet als je meerdere principes van detoxen toepast, waaronder elke ochtend beginnen met een juice, mediteren, droogborstelen, geen suiker, vlees… Nu ga ik dit – en meer – allemaal proberen. Ik houd het proces goed in de gaten en ga het resultaat zo duidelijk mogelijk in beeld brengen en verwoorden. Daarbij is mijn doel niet afvallen (als zijn die paar kerstkilo’s eraf heus geen straf), maar mijn lichaam in een soort ‘super-modus’ krijgen om weer fris en met een kickstart aan een nieuw, fit jaar te beginnen. Hoe ik me voel aan het einde van de maand is het allerbelangrijkste.

Wat verwacht ik van deze maand? 
Aan het eind van de maand hoop ik dat ik mijn energie weer terug heb. Dat mijn huid er goed uitziet – die donkere kringen en pukkeltjes had ik eerst niet!  Ik wil graag wat meer rust in mijn hoofd ervaren om mijn creatieve ideeën een mooi plekje te geven. Ik wil zonder moeite vroeg opstaan ’s ochtends en ernaar uitkijken om weer elke dag aan een (lichte) vorm van beweging te doen. Ik wil aan het eind van de maand genoeg energie hebben om in de weekenden erop uit te gaan. Ook wil ik met deze maand mezelf aanleren om minder vaak mijn telefoon te checken (irritante gewoonte/verslaving).

De Detox Kitchen Bible
Voor deze detox gebruik ik het boek ‘De Detox Kitchen Bible’ als uitgangspunt om uit te koken. Dit boek kun je aan het eind van de maand winnen! De winactie zal ik uitleggen in mijn introfilmpje. Wat zijn de uitgangspunten van mijn maand detoxen?

 • Geen alcohol
 • Geen cafeïne
 • Geen vlees
 • Geen suiker
 • Geen zuivel
 • Geen tarwe
 • Geen make up, dag creme, parfum, bodylotion of andere troep
 • Elke ochtend ontbijten met een (groene) smoothie of juice
 • Elke ochtend mijn huid droog borstelen voor het douchen
 • Elke ochtend wisseldouches nemen
 • Elke ochtend mediteren (opbouwen van 5 tot 20 minuten)
 • Elke dag voor mezelf koken (uit het boek De Detox Kitchen Bible)
 • Minstens 3 keer per week naar (hot) yoga bij Balanzs
 • Elke dag minstens 20 minuten aan beweging doen
 • Elke dag insmeren met kokosolie en verder niets gebruiken
 • Ik maak alleen gebruik van natuurlijke shampoo & conditioner
 • ’s Avonds na 22.00 uur geen schermen meer (tv/computer)
 • Zo min mogelijk social media / telefoon checken (max. 5 keer per dag)
 • Elke dag vroeg naar bed (rond 23.00 uur) en vroeg op (rond 07.00 uur)
 • Elk weekend iets leuks doen in de buitenlucht (actief/wandelen/fietsen/fotograferen)

Updates, recepten & video’s 
Om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van mijn detox maand en om jullie te inspireren ga ik updates plaatsen waarin ik jullie alles vertel over mijn eet-, drink en sportpatroon. Korte filmpjes, die vooral in het weekend opgenomen zijn omdat ik doordeweeks gewoon een fulltime baan heb. Daarnaast zal ik per week twee detox recepten voor jullie uitwerken. Aan het eind van de maand volgt vanzelfsprekend een video met het de leukste en moeilijkste momenten van de maand en natuurlijk het resultaat. Ik heb er zin in en hoop dat je er iets aan hebt!


Rosalie Ruardy Magazine

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox ☺!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes ❤

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chantalvdp schreef:

  Dat is nog eens een uitdaging, succes!!

 2. Home by Peet schreef:

  Super gaaf!
  Ik heb er ook al eens over na zitten denken!
  Heel veel succes, ik ga je zeker volgen 🙂
  xxx

 3. Mariska schreef:

  Een hele flinke uitdaging, zou voor mij te ‘cold turkey’ zijn als die term je iets zegt. Heel veel succes, ik ben benieuwd!

  1. Rosalie Ruardy schreef:

   Thanks :). Ja het is ook cold turkey… Maar ik ben het gewoon aan het doen. Alles of niets, altijd al een beetje last van gehad. Na deze maand een mooie balans vinden!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s