Recept » Makkelijk en gezond Kerstmenu

Kerstmenu

Heb jij nog steeds geen idee wat je gaat maken met Kerst? Geen paniek! Ik heb het perfecte Kerstmenu voor je samengesteld. Het is makkelijk te maken, gezond en ook nog eens goedkoop. Geen stress dus! De recepten zijn voor 4 personen.

Download het Kerstmenu hier (boodschappen en recepten)!

Bekijk de video waarin ik handige tips geef: 

De recepten zijn voor 4 personen

Zoete aardappelsoep met kokos & limoen

Kerstmenu

Dit heb je nodig: 

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 1 grote zoete ui
  • 2 tot 4 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 1 klein blik kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het: 

  1. Bak de in stukken gesneden ui en knoflook in 2 el olijfolie tot ze goudbruin zijn
  2. Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappel toe en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur mee
  3. Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook
  4. Laat het 20 minuten koken, haal dan ongeveer 300 ml water uit de pan en mix met een staafmixer de soep tot het glad is
  5. Voeg nu 100 ml kokosmelk toe
  6. Voeg er als het nog steeds te dik is (naar wens) meer water aan toe
  7. Knijp een halve limoen uit boven de soep en roer goed door
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer

 

Boterzachte pompoen uit de oven met geitenkaas, honing & tijm

Kerstmenu

Dit heb je nodig: 

      • 1 grote biologische pompoen
      • 1 stuk geitenkaas
      • Paar takjes tijm
      • Honing & olijfolie
      • 200 gram botersla
      • 2 avocado’s
      • Cherrytomaatjes
      • 2 limoenen
      • Optioneel: meer ingrediënten voor frisse salade

Tip: Kies je voor een biologische pompoen, dan hoef je deze niet te schillen!

Zo maak je het:

      1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden
      2. Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit
      3. Snijd in dunne partjes en leg de partjes in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie, honing, een half stuk geitenkaas en tijm
      4. Zet de pompoen in de oven wacht tot de pompoen boterzacht is in 60 tot 90 minuten.
      5. Neem af en toe een kijkje om te zien of de geitenkaas niet te erg aanbrandt (is dit wel het geval, dek de schaal dan af met aluminiumfolie en/of zet de oven iets zachter
      6. Maak ondertussen de frisse salade met botersla, avocado, limoensap, cherrytomaatjes en extra ingrediënten naar keuze
      7. Dien de gerechten samen op wanneer de pompoen klaar is, besprenkel de partjes pompoen nog extra met het overige stuk geitenkaas.

Yoghurtijs met gebakken banaan & koekkruimels

Kerstmenu

Dit heb je nodig: 

      • Bak yoghurtijs
      • 2 rijpe bananen
      • Koekjes (kletskoppen)
      • Roomboter & suiker

Zo maak je het:

  1. Bak de rijpe bananen in een laagje roomboter besprenkelt met suiker tot ze goudbruin zijn
  2. Plaats een bol yoghurtijs op een dessertbord en voeg de gebakken banaan in mooi gesneden stukken toe (1 halve per persoon)
  3. Maak het geheel af met koekkruimels (kletkoppen zijn erg lekker hierbij) en serveer

That’s it! Fijne feestdagen 🙂


Rosalie Ruardy Magazine
Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox ☺!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes ❤

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s