Recept » Zoete Aardappelsoep met Kokos & Limoen

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen

Zelfgemaakte soep vind ik één van de makkelijkste en fijnste maaltijden om in de herfst te maken. De basis is makkelijk: een uitje en knoflook fruiten in kokosolie, dan de groente toevoegen, gevolgd door water en half klein bouillonblokje.  Tien minuten laten koken en pureren: klaar! Deze zoete aardappelsoep is lekker romig en dankzij de limoen en koriander heeft hij een fris Aziatisch tintje.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 4 el koriander
  • peper en zout
  • 1/2 bouillonblokje (groente)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 2 el kokosolie
  • 1 liter water
  • Optioneel, niet voor vegans: 100 gram crème fraîche

Snijd de ui en knoflook fijn, doe dit in de soeppan met de kokosolie en fruit het aan. Schil ondertussen de zoete aardappelen, voeg deze toe en bak mee. Voeg 1 liter water toe en laat het geheel 10 minuten koken. Neem dan wat water uit de pan (2 soeplepels) en zet dit apart in een kom. Pureer met een staafmixer de soep en voeg de kokosmelk en het sap van 2 limoenen toe. Wil je de soep iets dunner? Voeg dan voorzichtig het apart gezette water toe tot het voor jou de gewenste dikte heeft.

Serveer in een kom en voeg de koriander en eventueel de crème fraîche toe.

Enjoy!

Zoeteaardappelsoep met kokos en limoen

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. zonderzooi schreef:

    Jammie, ziet er heerlijk uit!

  2. NF schreef:

    Zooo lekker, dit soepje! Heb hem al heel vaak gemaakt 🙂

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s