Recept » Chioggia Snijbiet Salade

Chioggia-snijbiet salade met gekaramelliseerde peer & tijm

Chioggia biet en snijbiet kunnen goed rauw in gerechten verwerkt worden, mits je het fijn snijdt. Dankzij de felle kleuren en de iets aardachtige bittere smaak is het een mooie toevoeging aan je herfstsalade. De gekaramelliseerde peer maakt het geheel wat zoeter en smeuïger. De honing-limoen dressing maakt het gerecht af dankzij de zoet-zure smaak.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 2 porties zilvervliesrijst, gekookt en afgekoeld
  • 2 chioggia bieten
  • 100 gram cherry tomaten (geel, oranje en rood)
  • 2 conference peren
  • 2 el boter
  • 2 el kokossuiker
  • ½ el honing
  • wat takjes tijm

Voor de dressing
– 1 el honing
– 2 el limoensap
– 1 el olijfolie
– 2 el water

Haal de (grote) bladeren van de snijbiet af en leg dit als basis op je bord. Voeg de zilvervliesrijst toe. Snijd de rest van de snijbiet fijn en snijd de chioggia biet in hele dunne plakjes. Leg dit op de zilvervliesrijst. Halveer de cherry tomaten en voeg toe. Maak de dressing door alle ingrediënten samen in een kom te doen, roer goed door en zet apart. Karamelliseer de peer door roomboter te verhitten op laag vuur, voeg dan de suiker en honing toe. Wacht een minuut en voeg de peer toe, roer voorzichtig om tot de peer zacht en goudbruin is, het mag niet verbranden.

Schep de gekaramelliseerde peer over de salade en sprenkel de dressing erover. Voeg als laatste wat blaadjes tijm toe.

Snijbietsalade met gekaremalliseerde peer en tijm

Snijbietsalade met gekaremalliseerde peer en tijm

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s