Recept » Stamppot Pompoen met Waterkers

Pompoenstamppot met Waterkers en Geitenbrie

Stamppot rauwe andijvie: een klassieker waar ik gek op ben.  Experimenteren met verschillende soorten rauwe bladgroenten, kaas en aardappelen: nog lekkerder. Van stamppot rucola met rode bietjes tot deze heerlijke romige variant: pompoenstamppot met waterkers en geitenbrie – gemaakt van geitenmelk ipv koemelk.

Voordeel: het recept is erg makkelijk te maken en binnen no time klaar.  Wil je verder experimenteren? De waterkers kun je vervangen door postelein. Voor de vleesliefhebbers: voeg wat krokante spekjes of gerookte kip toe.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram pompoen
  • 200 gram waterkers
  • 150 gram geitenbrie
  • 100 ml melk
  • 2 el roomboter
  • Snufje kaneel en nootmuskaat

Schil de aardappelen en pompoen in kleine stukjes. Doe ruim water in een pan, breng dit aan de kook en voeg de aardappelen en pompoen toe. Laat het 20 minuten koken, giet af. Voeg de melk en roomboter toe en stamp fijn. Voeg een snufje (of naar smaak meer) kaneel en nootmuskaat toe. 

Serveer de stamppot op een bord met stukjes geitenbrie en waterkers. Voeg peper en zout naar smaak toe.  

 
Pompoenstamppot

Pompoenstamppot met Waterkers en Brie

 

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s