Lijstje » 3 hardlooproutes in Den Haag

Rosalie Ruardy - Hardlopen (foto door Jordy Hindriks - Run2day Nederland)

Sinds ik in september 2014 hardlopen heb ontdekt, heb ik al vele kilometers gemaakt in mijn hometown Den Haag. De ene keer begin ik vanaf huis, de andere keer pak ik de fiets naar een route die verder weg ligt. Van urban hardlooproutes dwars door het statige centrum tot prachtige routes door de duinen en natuurlijk over het strand. Via Instagram werd mij laatst gevraagd waar ik het liefste hardloop en ik deel dan ook graag mijn favoriete hardlooproutes met jullie.

1. De Duinen van Meijendel – Afstanden van 5 tot 40 kilometer 

Ik vind het veel fijner om door de natuur te lopen. Ik heb dan het idee dat ik beter kan ademen, vooral langs de kust. Tussen Den Haag en Katwijk ligt een prachtig stuk duinen, dit natuurgebied heet Meijendel. Ideaal voor hardlopers en wielrenners; prachtige paden, super groen, licht heuvelachtig en de afstand is goed te meten want er is in principe vanaf Den Haag 1 pad dat richting Katwijk gaat. De Noordzeeroute.

Ik begin altijd bij de ingang van de duinen bij de Pompstationweg vlakbij de Watertoren. Wil je een korte run lopen, dan draai je na 2,5 kilometer om. Ga je voor een langere afstand dan loop je naar de Wassenaarseslag, daar richting het strand en weer terug, dat is precies 15 kilometer. Ga je voor 25 kilometer, dan loop je helemaal door naar de Sportlaan in Katwijk (dat is precies 12,5 kilometer) en terug naar de Pompstationweg. Tussen Katwijk en Noordwijk kun je door woonwijken nog eens 12 kilometer (heen en terug) afleggen, dus zelfs voor duurlopen van 30 kilometer en langer kun je hier makkelijk terecht.

Mijn favoriete stuk ligt tussen de Pompstationweg en de Wassenaarseslag. Hierbij kun je dus helemaal over het pad lopen, je kan ook een stuk over het strand meepakken.

Favoriete hardlooproutes in Den Haag

2. Scheveningse weg, Boulevard en terug via de Zwolsestraat en Alkemadelaan – 12 kilometer

Zelf woon ik in het Zeeheldenkwartier en ik loop graag over de Scheveningseweg richting de Boulevard. Zo loop ik over de Boulevard naar het einde, bij het Carlton Beach Hotel ga ik de straat weer op. Achter het gebouw met de gouden bol loop ik over de Zwolsestraat helemaal door naar de Alkemadelaan en via de Wassenaarseweg, Javastraat en Laan van Meerdervoort weer richting het begin van de Scheveningseweg of door naar huis – wat nog ongeveer 1 kilometer is. Een mooi rondje van 12K, vooral lekker makkelijk met alle rechte stukken.

Favoriete hardlooproute Den Haag

3. Statenkwartier, Strand, Scheveningse Weg – 13K tot 15K

Ook altijd een fijne en makkelijke route van bijna 15K (hoe verder je door loopt over het strand, hoe meer afstand natuurlijk). Dwars door het Statenkwartier via de Koningin Juliana Laan, over het strand richting het Zwarte Pad en weer terug over het strand naar de Keizerstraat. Daar de Boulevard op, door de Keizerstraat via de Scheveningse Weg weer terug naar het Zeeheldenkwartier.

Favoriete hardlooproutes Den Haag

 

Loop jij hard in Den Haag? Wat zijn jouw favoriete routes? Ik ben benieuwd, let me know – er zijn genoeg plekken die ik nog niet ken!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bianca. schreef:

  Ik stuitte op je blog op zoek naar hardlooproutes bij mij in de buurt. Ik maak meestal een slinger om de Scheveningse Bosjes heen. Daar kan ik prima mee uit de voeten, het is een prachtige plek en ik vermijd liefst het verkeer. De variaties zijn ook eindeloos! Je kunt uitwijken richting Westbroekpark, Zorgvliet, Hubertuspark, Oostduinpark, Meijendel en natuurlijk het strand.

 2. Luc schreef:

  Leuke routes, dank! Zelf loop ik vaak vanuit valkenboskwartier naar het malieveld, door het haagse bos, langs het paleis en dan om het louwmanmuseum weer terug (ong. 15km). Mooie en afwisselende route met weinig stoplichten. 🙂

  1. Rosalie Ruardy schreef:

   Bedankt voor je reactie 🙂 lijkt een eeuw geleden dat ik hardliep, ben al 2,5 maand aan het herstellen van een gescheurde enkelband. Geniet van het hardlopen, ik besef nu hoe belangrijk gezondheid is 🙌

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s