Recept » Hollandse Groentechips

Groentechips

Groentechips kennen we inmiddels allemaal wel: een lekker en goed alternatief voor chips! Je bakt het in de oven, wat natuurlijk veel gezonder is dan bakken in frituurvet.

Met Badia, een speciale kruidenmix uit Latijns-Amerika, geef je deze snack een lekker fris tintje. Je koopt dit bij de Surinaamse Toko of op de markt bij de notenboer of olijvenboer.

Wat heb je nodig voor 1 grote portie, gelijk aan een zak chips? 

  • 1/2 zoete aardappel
  • 1 rode biet
  • 1 aardappel
  • 1 grote winterpeen
  • 1/2 pastinaak
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 2 el Badia seasoning

Snijd alle groente in flinterdunne plakjes en leg het op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie of kokosolie. Strooi er de Badia overheen. Zet de oven op 180 graden en bak de chips tot ze goudbruin/donkerder kleuren. Laat de chips iets afkoelen voordat je het serveert, dat wordt het lekker knapperig.

Enjoy! Tip: maak er zelf guacamole bij als dip!

Groentechips

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s