Recept » Amaranth Salade met Avocado, Snijbiet & Koriander

Amarant Salade met Snijbiet, Avocado en Koriander

Amaranth is inmiddels bij bijna elke supermarkt te koop. Deze kleine glutenvrije ‘superzaadjes’ smaken lekker notig en qua uiterlijk heeft het iets weg van mini couscous. Het koken ervan is makkelijk, wel opletten dat je genoeg water toevoegt anders kan het aanbranden. Kijk voor de precieze aanwijzingen op de verpakking, maar in principe kun je de amaranth meteen koken of het een nachtje laten weken en dan iets korter koken.

Amaranth
Amaranth is geen graansoort, maar een zaad en bevat geen gluten. Het behoort tot de familie van quinoa en wordt in Zuid-Amerika verbouwd. Het zaad werd al door de Azteken gegeten en werd bij religieuze ceremonies als dank aan de goden geofferd. Het woord ‘Amaranth’ betekent ‘onsterfelijk’ en dankt zijn naam aan het feit dat de plant niet direct afsterft zodra de zaden rijp zijn. Eén Amaranth plant kan wel meer dan 500.000 zaden produceren, die nog kleiner zijn dan een speldenknop. Het zaad kan als glutenvrij ‘graan’ gegeten worden. Amaranth bevat onder andere: plantaardige eiwitten, vitaminen (B en E), mineralen (calcium, fosfor, kalium, zink, magnesium en ijzer) en vezels. (bron)

Amaranth Salade met Snijbiet, Avocado en Koriander // Rosalie Ruardy Blog

Deze salade is geïnspireerd op guacamole: de combinatie avocado, koriander, rode ui en limoensap doen het altijd goed. De vergeten groente snijbiet lijkt qua smaak op een mix tussen postelein en baby spinazie.

Amaranth Salade met Snijbiet, Avocado en Koriander // Rosalie Ruardy Blog

Wat heb je nodig voor 1 grote portie?

 • 1 portie amaranth (ongeveer 75 gram)
 • 1 handvol snijbiet
 • 1 handvol fijngehakte koriander
 • 1 avocado in stukjes
 • ½ rode ui in stukjes
 • het sap van 1 limoen
 • 1 el olijfolie
 • peper en zout

Bereid de amaranth en meng er de olijfolie en het limoensap doorheen. Meng na 10 minuten de snijbiet, koriander, avocado en rode ui met de amaranth in een kom of op een bord en maak de salade af met een beetje olijfolie, peper en zout.

Amaranth Salade met Snijbiet, Avocado en Koriander // Rosalie Ruardy Blog

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Alyssa schreef:

  Mmm, dit lijkt me superlekker! De combinatie avocado, koriander en limoensap is sowieso al goud ❤

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s