Review » Detox Sapkuur van Sapje (+winactie)

Sapje // Detox-kuur review door Rosalie Ruardy

Dat elke dag een vers geperst fruitsapje drinken gezond voor je is, is geen geheim. Toch ga ik veel minder met de slowjuicer aan de slag dan ik zou willen. Het blijft een irritant werkje van een paar minuten om dat ding goed schoon te maken, en ik ben ’s ochtends liever lui dan moe. Gelukkig bestaan er inmiddels tal van bedrijven die verse slow juiced sapjes leveren. Een die er naar mijn mening met kop en schouders bovenuit steekt?

Sapje.

Dit jonge (ze zijn net een half jaar bezig) bestaat uit het Amsterdamse stel Joël en Rosalynn – zij persen dagelijks verse sapjes, vol groenten, fruit, kruiden en specerijen.

Wat vind ik zo bijzonder aan Sapje?

 • Ze voegen geen water aan de sapjes toe, al het vocht in de sapjes is afkomstig uit groente en fruit
 • De sapjes bestaan voor 80% uit groente en 20% uit fruit, waar veel leveranciers ervoor kiezen voor de 50/50 regel te gaan omdat dit simpelweg zoeter (meer suikers) en dus volgens velen lekkerder is
 • Alle ingrediënten zijn biologisch en komen zoveel mogelijk bij lokale leveranciers vandaan
 • We werken continu met het seizoen dus maandelijks varrieren de sapjes qua ingredienten, en krijgt men een mega verscheidenheid aan nutrienten binnen
 • Je kunt losse sapjes bestellen, maar ook een detox-kuur van 3 dagen, waarin je compleet op sap (en een beetje soep) leeft
 • Alle sapjes zitten in glas, omdat dit simpelweg veel duurzamer (ze brengen de sapjes en halen de kratjes en het glas weer op) en gezonder is (in plastic zitten lekstoffen)
 • De detox-kuur is erg compleet: deze komt o.a. met soep, kamillethee, een intakegesprek en persoonlijke begeleiding (telefoon en whatsapp)
 • Alle sapjes – ook die uit de detox-kuur – zijn heel erg lekker. De smaakcombinaties zijn goed gevonden. Ook voegen ze aan elk sapje een druppeltje olijfolie toe, dit proef je overigens helemaal niet (vet bevordert de opname van vitaminen en mineralen).

Moderne Melkboer
Ze noemen zichzelf ook wel de moderne melkboer: het kratje met glazen flesjes is inderdaad precies iets wat ik me voor zou stellen bij een melkboer. Ik houd niet van melk, maar wel van appel, wortel, citroen, komkommer, venkel, bataat, munt, salie, gember, kaneel-sapjes 😉

Detoxen
Zoals jullie misschien weten, doe ik eens in het jaar een detox-kuur. Voorheen gewoon zelf, waarbij ik de app van Jason Vale gebruikte. Ik zie het altijd als een gezonde kickstart van het jaar en doe het verder niet om af te vallen, maar om mijn lichaam ‘op scherp’ te zitten. Een soort kickstart/reset. De 3 daagje detox-kuur van Sapje heb ik vorige maand voor jullie getest en ik deel mijn bevindingen graag met jullie.

Wat zit er in de 3 daagse detox-kuur?
De kuur bevat 100% vers geperste, biologisch gecertificeerde detox sapjes, speciale detox soep, kalmerende thee, gevitaliseerd water en aanvullende natuurlijke mineralen zoals zeoliet, keltisch zeezout en superfoods zoals chlorella, spirulina, tarwegras (wheat grass), gerstgras (barley grass) en alfalfa.

“In drie dagen tijd krijg je de voedingsstoffen van meer dan 15 kilo biologische groente en fruit binnen.” 

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

Wanneer je in de ring van Amsterdam of in Amstelveen woont, komen ze de sapjes per bakfiets brengen. Woon je hierbuiten dan zul je de sapjes zelf op moeten halen. In het detox-kuur kratje zit:

Daarnaast krijg je een handig detox-kuur handleiding, een intake gesprek en persoonlijke begeleiding (per telefoon en whatsapp). Hoe compleet wil je het hebben?


De Detox-kuur
Je begint de kuur met een paar dagen voorbereiding. Zo mag je geen koffie en alcohol meer drinken. Ook laat je zuivel en vlees staan. Je eet veel groene groenten en salades en drinkt veel water.

Tijdens de kuur drink je alleen de geleverde sapjes, kamille thee, het gezuiverde water en de lekkere kruidige/pittige detox-soep. Dit is voor mij allemaal geen straf – ik ben nu eenmaal gewend om groentesappen te drinken. De sappen van Sapje vind ik stuk voor stuk echt heel lekker. De smaakcombinaties zijn dan ook heel goed gevonden en gebalanceerd.

Mijn 3 favoriete sapjes

Detox Sapje
Snijbiet + komkommer + bleekselderij + appel + broccoli + citroen + peterselie + chlorella + gember + olijfolie

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

Superfood Sapje
Tarwegras + alfalfagras + gerstegras + chlorella + spirulina + appel + kaneel + mesquite + vanille

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

Fresh Sapje
Wortel + appel + citroen + venkel + oranje bataat + munt + salie + gember + olijfolie + kaneel

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

 

Ook krijg je een handig dagprogramma, welke elke dag hetzelfde is:

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

Ik vond de detox-kuur heel smakelijk en goed vol te houden – mede dankzij het soepje wat je ’s avonds mag eten. De eerste en tweede dag vond ik het makkelijkste, ik miste het eten niet en had ontzettend veel energie. De derde en laatste dag vond ik het zwaarste. Ik was moe, voelde me futloos en had ontzettend veel zin om lekkere dingen te eten. Dit had ik niet eerder zo tijdens een detox-kuur ervaren, maar dit was dan ook de eerste waarbij ik veel groenten en heel weinig fruit binnenkreeg. Na de detox-kuur laat je je lichaam ook weer langzaam wennen aan zwaarder verteerbar voedsel zoals zuivel en vlees. Je begint rustig weer met wat salades met veel groenten, wat nootjes, vis en fruit.

Zoals dat gaat bij een detox-kuur ben ik iets afgevallen maar dat was niet mijn doel. Wat me vooral opviel na de detox:

 • Mijn huid straalde meer en was gladder – geen puistje te bekennen
 • Ik had geen opgeblazen/opgezet gevoel meer en mijn buik was heel plat
 • Ik had echt weer zin om lekkere gezonde maaltijden voor mezelf te maken (waar ik voor de detox-kuur iets te vaak naar kant-en-klaar greep)
 • Ik voelde me heel scherp (denken/doen gaat makkelijker) en had nieuwe energie om weer meer te gaan sporten

Al met al een smakelijke, makkelijk vol te houden, complete en bovendien betaalbare (125 euro voor het hele pakket, en alles is biologisch) detox-kuur. Een aanrader!

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

Waar te bestellen?
Losse sapjes of een complete detox-kuur zijn te bestellen vanuit Amsterdam en Amstelveen via Sap.je. Je geeft aan wanneer je ze geleverd wil hebben, en Joël of Rosalynn komt voorgereden met de elektrische bakfiets vol klingelende glazen flessen.

Review // Sapje Detox-kuur door Rosalie Ruardy

Detoxen, ja of nee?
Zoals ik al zei, ik zie detoxen als een ‘kickstart/reset’. De grote schoonmaak voor de zomer begint. De één zweert erbij, de ander vindt het maar onzin.

Sapje zegt hier zelf over:

“Het lichaam is een zelfreinigend systeem en voert gifstoffen en andere schadelijke stoffen ook zelf weer af. Maar om de zelfreinigende functie van je lichaam zo effectief mogelijk te houden is het belangrijk om vertragende factoren te verwijderen. Het hoofddoel van een detox-kuur is ervoor te zorgen dat je lichaam haar natuurlijke functies zo goed mogelijk kan blijven uitvoeren. De sappen zijn geen wondermiddelen. Ze kunnen nooit de immens gecompliceerde functies van een lichaam overnemen. Wel helpen ze je lichaam bij het resetten en schoonmaken van de ‘filters’ oftewel het stofwisselings- en afweersysteem.”

“Net zoals je de filters van je auto regelmatig moet reinigen om de prestaties zo goed mogelijk te houden, zo kun je ook de ‘filters’ van je lichaam een schoonmaakbeurt geven.”

Detox-kuur winnen?
Zie jij dit ook wel zitten? Goed nieuws! Sap.je geeft 1 detox-kuur aan mijn volgers weg. Woon jij in Amsterdam of Amsterdam of ben je bereid de detox-kuur zelf op te halen? Doe dan het volgende:

1. Deel dan dit bericht op Facebook
2. Like mijn Facebook page en die van Sapje
3. Laat hieronder in de comments weten waarom jij de detox-kuur zou willen winnen – niet verpicht maar dat maakt het voor mij iets makkelijker om te kiezen 🙂

Bedankt en veel succes ❤

 

 

 

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Esmee Bosma schreef:

  Leuke leerzame review en hoop te winnen! Geen ervaring met detoxen, daarom erg nieuwsgierig en het klinkt alsof het met Sapje goed te doen is.

 2. Floor de Boer schreef:

  Wat een leuk stuk om te lezen!
  Ik heb meerdere malen geprobeerd om te detoxen maar het is nog niet gelukt om de juiste belans te vinden en het daardoor daadwerkelijk 3 dagen vol te houden.
  Wat je schrijft over Sapje geeft me heel veel zin om het weer te proberen! Het zou erg leuk zijn mocht ik winnen 🙂 en ik woon in Amsterdam 😉

 3. Joke Kouwenhoven schreef:

  Hallo Rosalie, ik zou graag de detoxkuur willen doen voor als ik ze uitnodig op het Foodfestival om hun sapjes te komen verkopen, ik bij de PR hun sapjes ook heel goed kan aanprijzen, omdat ik het zelf heb ervaren.
  Ik vind het geweldig dat ze een dergelijk sapje ontwikkeld hebben en ook uitgeven.Hier heb ik jaren op gewacht!
  PS: zou je zelf ook nog op het Food festival willen komen? Vorig jaar kon je niet omdat je op vakantie was, maar misschien dit jaar wel …? Zou leuk zijn.

 4. Maartje schreef:

  Hai Rosalie, Ik zou super graag de detox winnen omdat ik al weken (maanden) zit te dubben hoe ik de knop om krijg om weer wat af te vallen en mijn lichaam te helpen! Deze intensieve kickstart zou geweldig zijn om mijn lichaam te reinigen en een mooie start van weer bewuster met mijn voeding om te gaan!
  Gr Maartje

 5. Floor schreef:

  Hi Rosalie, ik zou graag deze detox-kuur willen winnen omdat mijn lichaam en geest een flinke boost nodig hebben. Lichaam op=op, maar misschien na deze kuur weer wat energie? Ik hoop het. Groet, Floor

 6. Sheena hartlooper schreef:

  Hoi Rosalie, goed om te lezen! Ik lees vaker berichten over sapkuren, maar heb er altijd mijn twijfels bij. Ben net begonnen met een nieuwe baan en merk dat ik weer heel erg moet wennen aan het ritme dus eigenlijk elke dag ontzettend moe ben. Dierlijke producten probeer ik zoveel mogelijk te mijden om dit niet erger te laten worden, maar misschien is dit het ultieme moment om eens zo’n sapkuur te proberen.

  Wat me erg aanspreekt is dat de sapjes niet in plastic bekertjes zitten (Top!) en dat het ‘maar’ drie dagen duurt, ik denk dat het zo goed vol te houden is en aan je verhaal te lezen kan ik het goed gebruiken, vooral je laatste punt (nieuwe energie) spreek me heel erg aan.

  Fingers crossed, heb je bericht ook gedeeld 🙂

 7. Nicky schreef:

  Ik ben sinds vorige week sinds hele lange tijd weer begonnen met sporten. Deze detox-kuur zou de perfecte start zijn naar een gezonder leven.

 8. Diana Knopert schreef:

  Wat klinkt dit allemaal lekker & gezond & goed!
  Ik heb al een tijd het gevoel dat ik (nog) gezonder wil leven & koken.
  Zou ik hiermee de start kunnen gaan maken?

  🍉🍒🍅🍆🌽🍌🍐🍈🍑🍋🍍🍠🍊🍏🍯🍉🍇🍌🍓🍋

  Een enthousiaste groet Diana

 9. bente schreef:

  Hoi Rosalie,
  Al jaren zou ik graag eens een detox doen, maar je weet hoe dat gaat: het komt er niet zo van…Deze kuur zou mij de spreekwoordelijke schop onder de **** kunnen geven! 🙂
  Groetjes, Bente

 10. M schreef:

  Heee wat een leuk artikel! Ben al een hele tijd bezig met gezonder leven en eten en meer bewegen, en een detoxkuur doen lijkt me nu een goede stap! Dus ben heel benieuwd naar de detox kuur van sapje! Heb al een keer een sapje van Sapje geproefd, de rode met biet, en die was héérlijk! Hoop dus dat ik de detoxkuur win! :))

 11. Angelique Bruinier schreef:

  Als eerste mijn complimenten over de review, het leest makkelijk weg en de kuur is duidelijk beschreven. Hierdoor ben ik helemaal enthousiast geworden en het lijkt mij erg leuk om het detoxen met Sapje uit te proberen.
  Hopelijk krijgt mijn lichaam dan de boost om de laatste paar kilo’s (4) kwijt te raken.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s