Recept » Basic Overnight Oats

Overnight Havermout met Kwark en Cacao

Mijn favoriete ontbijt blijft toch wel havermout. Je kunt er eindeloos mee variëren, maar dit basic recept voor ‘overnight oats’ – geweekte havermout – is altijd goed. Het is makkelijk, super gezond, bevat veel langzame koolhydraten (lang verzadigd gevoel) en is daarom het perfecte ontbijt voor na (of 1,5 uur voor) het sporten.

Wat heb je nodig voor 1 grote kom basic overnight oats?

  • 200 ml water of notenmelk naar keuze
  • 1 banaan
  • 1 handvol rozijnen
  • 6 tot 8 el havermout
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden

Giet het water – je kunt ook ongezoete amandelmelk gebruiken of water en een beetje kokosmelk, erg lekker – in een kom en prak er de banaan doorheen. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter. Doe de havermout, rozijnen en de kaneel of speculaaskruiden erbij en roer goed door. Zet het nu een de hele nacht afgesloten in de koelkast – de volgende ochtend is je ontbijt klaar! De havermout weekt de hele nacht, waardoor het niet meer gekookt hoeft te worden omdat het al zacht is. Ideaal, fris en ook handig om mee te nemen (in een pot of tupperware).

Tip
Als je havermout met water maakt, kun je een klein beetje kokosmelk toevoegen. Dat maakt het nét wat romiger!

Overnight Oats

Een kom basic overnight oats bevat

  • 233 calorieën
  • Koolhydraten 53,9 gr
  • Eiwitten 4,3 gr
  • Suikers 30,6 gr
  • Vet 1,4 gr
  • Vezels 6,4 gr
  • Vitamine C 19,3%
  • Ijzer 10,7%
  • Cholesterol 0

Meer eiwitten, minder suiker?

Wil je meer eiwitten en minder suiker binnenkrijgen? Voeg dan 1 scoop whey isolaat toe en 1/2 banaan (laat de rozijnen weg). Dan zit je op:

  • 196 calorieën
  • Koolhydraten 29,3 gr
  • Eiwitten 20 gr
  • Suikers 9,1 gr
  • Vet 1,3 gr
  • Vezels 6,8 gr
  • Vitamine C 12,4%
  • Ijzer 18,6%
  • Cholesterol 0

Wat zijn lekkere toppings?

  • Paar eetlepels kwark, Griekse yoghurt of wat kokosmelk
  • Chia zaadjes, muesli, moerbeien
  • Banaan + kiwi
  • Appel + peer
  • Frambozen + limoensap
  • Kersen + cacao nibs
  • Mango + perzik

De lijst is eindeloos… Check The Oatmeal Artist voor super veel inspiratie!

Overnight Oats

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marloes schreef:

    Bij havermout moet ik altijd denken aan de Brinta pap die m’n moeder vroeger altijd maakte. Dat kreeg ik dus echt niet weg, hoeveel suiker ze er ook bij deed. Dit klinkt bijna hetzelfde maar smaakt het ook zo?

  2. Tamara schreef:

    Misschien een onwijs rare vraag, maar ik lus dus echt geen pap. Smaakt dit naar pap of is het echt yummie? Ben daar wel benieuwd na want durf het tot op heden niet te maken. Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde slager & bakker enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s