Recept » Gezonde Chocolade Smoothie

Banana Avocado Cacao Smoothie

Chocolade, love it. Melkchocolade, pure chocolade en zelfs witte chocolade – wat eigenlijk niet eens chocolade mag heten. Als ik een cheat avond heb maak je mij mega blij met Ben & Jerry’s Baked Alaska (vanille ijs met marshmallow swirls en kleine witte chocolade ijsbeertjes) of Milka Oreo. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor je abs. Eens in de zoveel tijd – prima, maar voor nu ben ik op zoek gegaan naar een lekkere en gezonde vervanger. Chocolade Eiwit Smoothie Voor Fitgirlcode & Run2day maakte ik een recept voor een gezonde cacao smoothie voor snel herstel. Ik heb dit recept een beetje aangepast, voor mensen die iets meer eiwit binnen willen krijgen en iets minder suiker. Het is de perfecte combinatie van snel opneembare vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en electrolytes. Drink het direct na je workout of als ontbijt.

Wat heb je nodig voor 1 grote smoothie? 

 • 200 ml water
 • 1 banaan
 • ½ avocado
 • 1 scoop Whey Isolaat
 • 2 el rauwe cacao poeder
 • Snufje zout

Mix alle ingrediënten in de blender. Als je het te dik vindt, doe je er wat extra water bij. Dit is ook heerlijk als je het opwarmt in een pan, doe het vervolgens in een mok en maak het af met wat rauwe cacao nibs.

Cacao Protein Smoothie

Deze smoothie bevat

 • 334 calorieën
 • Koolhydraten 42,3 gr
 • Eiwitten 21,8 gr
 • Suikers 15,8 gr
 • Vet 11,3 gr
 • Vezels 11,1 gr
 • Vitamine C 29,3%
 • Ijzer 10,2%

Deze macros zijn berekend met behulp van de app My Fitness Pal. Voeg me toe als je wilt, mijn gebruikersnaam is ‘Ruardy’. Als je op zoek bent naar meer pre- of post workout inspiratie, volg me dan op Instagram.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s