Recept » Bananenbrood met Mango & Bosbessen

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

Eén van mijn favoriete dingen om te maken en eten is bananenbrood. Het is makkelijk te maken, super smaakvol en gaat vooral in de vriezer lekker lang mee – al is het vaak binnen een paar dagen op, daar niet van.. Dit recept maakte ik een paar weken geleden en het is by far mijn beste bananenbrood ooit. Nee, ik schep niet op – hij is gewoon super lekker ;).

Volg het recept – kan niet missen – en geniet van dit bananenbrood als ontbijt, lunch, snack, toetje…

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood? 

  • 4 rijpe bananen (hoe rijper en bruiner hoe beter en zoeter)
  • ½  cup  / 100 gram kokosolie (zet het in warm water om het vloeibaar te maken)
  • Dadelpasta (blend 1 handvol dadels met 50 ml water)
  • 2 cups / 250 gram havermeel (of bloem)
  • 2 grote eieren
  • 1/3 cup / 70 gram sour cream of haver room
  • 1 cup / 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel baking powder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels speculaaskruiden (of kaneel)
  • 1/2 cup / 50 gram (bevroren) mango in stukjes
  • 1/2 cup / 50 gram (bevroren) bosbessen
  • 1/2 cup / 50 gram pistachenoten (fijngehakt)

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

Zo maak je het;

  1. Verhit de oven op 180 graden
  2. Gebruik een beetje kokosolie om de cakevorm mee in te vetten
  3. In een grote kom mix je nu all natte ingrediënten samen: de eieren, kokosolie, sour cream, dadelpasta en vanille – roer goed om met een houten spatel
  4. Kneed de bananen fijn en mix ze met de natte ingrediënten
  5. Mix in een andere kom nu de droge ingrediënten: het havermeel (of bloem), baking poeder, baking soda, rozijnen, speculaaskruiden – roer voorzichtig om (niet te heftig, dan wordt het minder luchtig)
  6. Meng nu de inhoud van de twee kommen samen – vouw het voorzichtig in elkaar
  7. Doe in een kleine kom het fruit en voeg 1 eetlepel havermeel toe, mix dit met het fruit (zo voorkom je dat het fruit zinkt in het beslag)
  8. Vouw het fruit door het beslag heen
  9. Doe het deeg in de cakevorm en verdeel de pistachenoten erop
  10. YES – Zet nu de lege kom deeg weg en lepel deze uit tijdens het bakken…
  11. Bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin
  12. Gaat de bovenkant te hard en is de binnenkant nog niet gaar (dit test je trouwens door een sateprikker erin te steken, deze moet er schoon uitkomen, een beetje deeg is niet erg maar het moet niet teveel blijven kleven), leg er dan een beetje aluminiumfolie op
  13. Let op je brood, niet op de klok! Wanneer de binnenkant goed gaar is en de bovenkant er mooi uitziet, zet het dan 15 min weg om af te koelen
  14. Snijd het in stukjes en serveer!

» Kun je het niet helemaal op? In de koelkast blijft het nog ongeveer een week goed, of snijd het in stukjes en leg deze weg in de vriezer
» Extra lekker: haal een stukje uit de koelkast en sprenkel er maple syrup overheen… Bommetje suiker, maar wel lekker!
» Of: piep de bananenbroodplakjes even op in de oven (200 graden 10 minuten)

Waar wacht je op… Ga boodschappen doen en maak het!! 😉  Let me know wat je ervan vindt, via Instagram @RosalieRuardy of #rosaliesrecipes

Tip: bananentoetje
Maak je dit als dessert? Dan is het extra lekker als je het een dag van tevoren maakt en in de koelkast zet. Voordat je het serveert ‘piep’ je de plakjes bananenbrood even op in de oven (10 minuten 200 graden). Serveer met een bolletje bananenijs (zelf gemaakt?) en een halve gebakken banaan en kruimel er wat kletskoppen (koekjes) overheen.

Tip: cups als meetinstrument
De hoeveelheden staan erbij in gram en in ‘cups’. Een cup is een handig meetinstrument uit Amerika. Je kan dit bijv. kopen bij Dille & Kamille: Set van 4 Cups. Ik raad dit zeker aan, als je veel bakt heb je hier echt wat aan! Veel minder geknoei.

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

 

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

 

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

Banana Bread with Mango, Blueberries and a Pistachio Crust // by Rosalie Ruardy

Meer gezonde inspiratie nodig? Check mijn boards op Pinterest of volg me op Instagram.

 

12 Comments Voeg uw reactie toe

  1. walkwithme12 schreef:

    Hij staat in de oven.. Ben benieuwd! 🙂

  2. Ziet er zooo goed uit! Weer eens wat anders dan een ‘gewoon’ bananenbrood 🙂

  3. Fleur Feijen schreef:

    WHAHAH OMG ROSALIE! Ik was op zoek naar een leuk recept voor bananenbrood en dan kom ik inneens zonder het door te hebben op jouw MEGA VETTE BLOG! Hoe gaat het met je?

    Groetjes,

    Fleur
    http://www.LaVieFleurit.com

    1. Rosalie Ruardy schreef:

      FLEUR! Wauw, hele late reactie van mij maar wat onwijs leuk 🙂 thanks voor je berichtje!

  4. Nuria schreef:

    Hoeveel is een cup?

    1. Rosalie Ruardy schreef:

      Hey Nuria,

      Een cup is een handig meetinstrument, uit Amerika. Dit koop je bijv. bij Dille & Kamille: http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/107/a/1887/maatpannetjes-in-cups-en-ml-set-van-4-roestvrij-staal

      Inmiddels heb ik de hoeveelheden in gram er ook bij gezet, maar cups werken heel handig! Minder geknoei 🙂

  5. Kenosha wulff schreef:

    Ziet er heerlijk uit, wil ik graag als toetje maken met kerst.. Waar kun je al deze ingrediënten kopen en wat is een cup?

    1. Rosalie Ruardy schreef:

      Hey Kenosha,

      Wat leuk dat je deze met Kerst wilt maken! Zeer geschikt als toetje, vooral als je het bananenbrood een dag van tevoren maakt, in de koelkast zet en de plakjes voor het toetje nog eens opwarmt in de oven (10 minuten 200 graden). Serveer het dan met bijv. een bolletje bananen- of vanille ijs & kruimel daar wat koekkruimels over – heerlijk!

      Een cup is een meetinstrument, veel gebruikt in Amerika. Ik heb inmiddels de hoeveelheden in gram erbij gezet, maar ik raad je aan om wat ‘cups’ aan te schaffen, dit is veel makkelijker met bakken. Dit koop je bijv. bij Dille & Kamille: http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/107/a/1887/maatpannetjes-in-cups-en-ml-set-van-4-roestvrij-staal

      Veel succes en fijne Kerst 🙂

  6. Bianca schreef:

    Ik vond jouw ‘oude recept’ altijd al fantastisch! Hij is telkens weer heerlijk smeuig! Kan het dan nóg beter?!?! Ik ga deze binnenkort proberen. Yummy!

  7. Alex schreef:

    Dit is BY FAR mijn favoriete recept! Ik heb er een stuk of tien uitgeprobeerd, maar sinds ik deze heb gemaakt twee jaar terug maak ik alleen nog maar deze (met haverroom, maar ik ga ‘m binnenkort een keer met sour cream maken als glutenvrije versie). En hij is elke keer goddelijk! Iedereen die ‘m geproefd heeft zegt regelmatig: “Alex, moet jij niet weer eens zo’n bananenbrood bakken? 😬” Dankjewel voor dit heerlijke recept!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s