Recept » Koolraap ‘Tagliatelle’ met Roodlof

Tagliatelle van Koolraap met Gegrilde Peer

Eens in de paar weken ontvang ik De Krat. Per mail krijg je de recepten meegestuurd maar meestal trek ik mijn eigen plan. Ik laat me er wel door inspireren, zo ook met dit recept.

Koolraap Tagliatelle
Er stond een recept in voor koolraap tagliatelle met kaassaus en een salade van roodlof en peer. Ik besloot hem iets gezonder te maken door de kaassaus (met 200ml slagroom) te vervangen door een licht romige saus van haver room met een Spaans pepertje. Ook besloot ik de peer te grillen. Ik moet zeggen – het smaakte super lekker bij elkaar.

Dit makkelijk te maken gerecht zet je binnen een half uur op tafel!

De Krat week 48

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1/2 koolraap
  • Handvol gemengde sla
  • 2 stuks roodlof
  • 1 peer (Doyenne du Comice)
  • Spaans pepertje
  • 125 ml haver room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote zoete ui
  • handvol walnoten
  • dunschiller & grill pan
  • olijfolie, kokosolie, citroensap, peper en zout

Snijd dikke plakken van de koolraap. Schil met een dunschiller de schil van elke plak. Snijd hem dan doormidden en ga vanuit het midden door met schillen, zodat je van elke plak een bergje dunne slierten maakt, die lijken op korte tagliatelle slierten.

Tagliatelle KoolraapTagliatelle Koolraap

Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes en fruit aan in een koekenpan. Doe hier de koolraap tagliatelle bij. Bak een minuut of 4 mee, voorzichtig omscheppend. Doe er dan de haver room, het Spaanse pepertje en een scheut (50ml) water bij en laat het in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.

Tagliatelle Koolraap

Gebruik deze 10 minuten om in een grill pan met een beetje kokosolie de peer in dunne plakjes te grillen. Maak de roodlof salade door de kern uit de roodlof te snijden (deze is vaak te bitter), het in dunnere plakken te snijden en dit te mengen met wat gemengde sla. Breng het op smaak met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.

Maak de borden op met de roodlof salade, wat plakjes gegrilde peer, de koolraap tagliatelle en garneer met de walnoten.

That’s it! Enjoy. 

Tagliatelle Koolraap Close Up Tagliatelle Koolraap Roodlof Gegrilde Peer Gegrilde Peer Close Up

Rosalie Ruardy Magazine

Weekmenu’s in je inbox?
Schrijf je ↠ hiergratis in voor mijn digitale magazine! Zo ontvang je één tot twee keer per maand complete weekmenu’s, fijne workouts, lekkere recepten, tips & tricks, de leukste artikelen en travel guides in je inbox ☺!

» Volg mijn blog makkelijk via Bloglovin
» Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor
wekelijkse vlogs en receptenfilmpjes ❤

4 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Marloes schreef:

    Deze klinkt echt heel goed. Ook ideaal voor na de kerstdagen ;). Gaan we zeker proberen

  2. Manon schreef:

    Mmm het ziet er heel erg lekker uit!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s