Recept » Avocado Banaan Spinazie Smoothie

Het Perfecte Groene Smoothie Ontbijt // Rosalie Ruardy

Heb je een zware dag of week voor de boeg of ben je simpelweg op zoek naar wat extra energie? Probeer eens een week lang te ontbijten met een groene smoothie. Ik weet het – je wordt op elk health blog al jarenlang doodgegooid met groene smoothies, maar trust me – dit is niet voor niets. Voor mij werkt het als een malle. Wanneer ik ontbijt met een groene smoothie en dus meteen al mijn veggies binnenkrijg voel ik me de hele dag veel energieker. Wanneer ik dit een paar dagen achter elkaar doe verdwijnen zelfs mijn koffie cravings die ik meestal rond 11 uur ’s ochtends en 15 uur ’s middags heb. De moeite waard om het zelf eens te proberen lijkt me. Spinazie is een groente die makkelijk in groene smoothies te verwerken is, net als andijvie, avocado, boerenkool en paprika’s. Qua fruit zou ik gaan voor banaan, mango, frambozen en bosbessen. Meng er nog wat tarwegraspoeder, spirulina of chlorella doorheen en je bent helemaal klaar.

Een makkelijk recept voor een heerlijke romige groene smoothie (2 glazen):

  • 400 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 200 gram spinazie
  • 2 el tarwegras poeder
  • toppings: rauwe cacao nibs, bijenpollen, moerbeien

Mix in een blender alle ingrediënten maar houd de toppings apart. Voeg eventueel wat water toe als je de smoothie iets te dik vindt. Schenk het in twee glazen, top het af met de superfoods en geniet! Wat ook lekker is: giet de smoothie in een kom en voeg wat extra vers fruit en granola toe. ‘Eet’ dit met een lepel voor een langer vol gevoel.

Enjoy 🙂

Meer inspiratie nodig? Check mijn Instagram account: @RosalieRuardy

Het Perfecte Groene Smoothie Ontbijt // Rosalie Ruardy

Het Perfecte Groene Smoothie Ontbijt // Rosalie Ruardy

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Admin schreef:

    Heb, heel dapper, deze smoothie eens geprobeerd. Het is lekker (ja, ik was verbaasd, want geen smoothie-adept), voedzaam en inderdaad ook geen ‘honger’ naar koppen koffie meer om de dag mee te moeten starten. Top!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s