Review » Soldier Fit Workout

Rosalie Ruardy // Soldier Fit Expert Training

Daar zit ik dan. Uitgeteld, maar dan ook echt compleet uitgeteld. Ik heb tijdens deze workout alles gegeven, tot ik niet meer kon. Letterlijk. Je komt wel eens workouts tegen die van een ander kaliber zijn. Trainingen voor keiharde die hards die tot het gaatje willen gaan. Van dit kaliber is Soldier Fit.

Soldier Fit is een fysiek en mentale grensverleggende outdoor workout onder begeleiding van veteranen.

Drie weken geleden besloot ik met mijn Fitbuddy Youri mee te gaan naar een Soldier Fit workout. Hij was immers met mij meegegaan naar Yoga  – een hele opgave na 10x vragen 😉 – en hij vond het heerlijk. Ik beloofde hem dan ook mee te gaan naar een workout die meer in zijn straatje ligt (hij is Krav Maga instructeur). Zo gezegd zo gedaan. Het werd een potje Solider Fit.

Soldier Fit
Op een prachtige zonnige zaterdag stapten we op de fiets richting militair terrein, tussen de duinen van Den Haag en Wassenaar. Een belevenis op zich, hier was ik nog nooit geweest. Op het terrein zelf stond een groepje mensen te wachten op wat er gebeuren ging. In totaal met een man of 15, waarvan 3 vrouwen. Leuk detail: het was de ‘elite training’ – een tandje hoger dan normaal dus.

Tillen, push ups, worstelen, rugby, sprinten, kruipen, klimmen, vallen en weer opstaan
Na een korte introductie van oprichter Daniël Datau kregen we de opdracht om twee loodzware boomstammen, enkele banden en een zak zand van 15 kilo naar de andere kant van het terrein te brengen. Hoe of wat? Niet treuzelen, maar tillen. Als het er maar komt. Een paar minuten later komen we aan op een open veldje waar we een ongeveer 15 minuten lang verschillende oefeningen hebben gedaan. Ik heb geen idee hoe ze allemaal heten – het enige wat ik weet is dat ze allemaal anders dan de oefeningen zijn die je in de sportschool krijgt – je moet er veel in tweetallen doen, wat voor een dosis fun, samenwerking en ook competitie zorgt.

90 minuten lang knallen
Ken je dat liedje van Herman van Veen? “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik kan nu niet blijven, ik kan nu niet langer blijven staan.” Dat had ik in mijn hoofd. Zo voelde het ook, de hele tijd. Het ging maar door! Geen moment rust, en dat 90 minuten lang.

Eigenlijk zeggen beelden veel meer dan woorden. Het onderstaande promo filmpje is dan ook opgenomen de dag dat ik meetrainde.


Zie je me zielig zitten op 2.21? Raad eens wat er gebeurde… Tijdens een potje rugby kreeg ik de bal en moest ik een stuk sprinten, helaas stapte ik midden in een kuil (onder duingras) met mijn linkervoet terwijl mijn  lichaam naar rechts draaide om de bal over te gooien. Gevolg? Een scheurend geluid en gevoel – waarna ik niet meer normaal kon lopen of rennen. Go hard or go home? Ik heb nog meegedaan waar ik kon, maar maandag bij de fysio kreeg ik het slechte nieuws te horen. Een verrekte kuitspier. Zes weken rust. Zes. Weken. Rust.

Blessure
Yes, een dikke vette blessure. Zal je net zien – pech natuurlijk.  Met hardlopen ben ik altijd super voorzichtig. Ik let op mijn houding, pasritme, heb goede schoenen, doe aan yoga, rekken, foam rollen – alles volgens het boekje. Vervolgens krijg ik het alsnog voor elkaar. Ik ben inmiddels 3 weken verder en kan sinds een paar dagen weer ‘normaal’ lopen zonder te hinken. Ook traplopen gaat weer. Vandaag ga ik voor het eerst weer naar hot yoga en aankomende week ga ik zwemmen weer oppakken. Hardlopen kan ik voorlopig nog niet!

Dat ik tijdens Soldier Fit een blessure opliep is natuurlijk dikke pech – maar dat kan overal gebeuren. Ik raad deze workout dan ook zeker aan voor iedereen die tot het gaatje wil gaan! Wel extra opletten tijdens sprintjes trekken ;).

Voor €10 word je 90 minuten lang door veteranen uitgedaagd op militair terrein. Met een strippenkaart ben je nog goedkoper uit: €80 voor 10 lessen. Meer weten? Check de website van Solider Fit!


Workout wear
Legging: Protest Fit Nowton
Shoes: Nike Zoom Structure 18
Beanie: Fitgirlcode

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Team SoldierFit schreef:

    Dank je Rosalie voor dit leuke artikel!

    1. Rosalie Ruardy schreef:

      Graag gedaan, jullie bedankt 😀

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s