Recept » Gezonde kruidnoten

Gezonde Kruidnoten

Gezonde kruidnoten. Eens maar nooit meer – ze smaken heerlijk, zijn knapperig en 100% healthy – maar wat een werk! Ik ben er zeker een uur mee bezig geweest. Het kneden van de bolletjes is door het ontbreken van boter en ei een veel lastiger werk. Ze vallen continu uit elkaar. Na het kneden van enkele piemelnootjes (wait, what? check Instagram) heb ik het maar opgegeven. De helft van het deeg ligt in de koelkast, dit doe ik de aankomende week door mijn havermout. Kruidnoten Cookie Dough Oatmeal. Lijkt me lekker!

Wil je het zelf eens proberen? Ga je gang, maar wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan: koop gezonde kruidnoten bij de Ekoplaza (suikervrij, vegan). Voor de dappere koekenbakkers onder ons, het recept voor 2 bakplaten vol kruidnoten…

Gezonde Kruidnootjes 

 • 175 gram havermeel
 • 10 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels dadelstroop
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 5 druppels vanille extract
 • 1/2 theelepel Himalaya zout
 • 2 eetlepels speculaaskruiden
 • 5 eetlepels ongezoete amandelmelk
 • optioneel: 30 gram kokosbloemsuiker

Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een beslag. Piece of cake! Dan nu het lastige gedeelte – kneed er kleine bolletjes van (hoe kleiner hoe beter want ze worden nog groter in de oven). Je kan er natuurlijk ook vierkantjes, hartjes of andere grappige vormen mee maken 😉

Bak ze ongeveer 20 minuten af in een oven op 180 graden. Houd ze goed in de gaten, elke oven is anders. Wanneer ze nog warm zijn, zijn ze nog niet knapperig. Als ze eenmaal afgekoeld zijn, zijn ze heerlijk knapperig en super smaakvol!

Gezonde Kruidnoten // Suikervrij, glutenvrij, vegan

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ja het schijnt nogal lastig te zijn echt knapperige kruidnoten zonder suiker te maken. Volgens mij onmogelijk….goede tip van Ekoplaza. Ik wist niet dat ze daar suikervrije kruidnoten verkochten 🙂

 2. Hilgersom schreef:

  Heerlijk en easy werkje

 3. Ida schreef:

  Als je superfijn gemalen lijnzaad aan ’t deeg toevoegd verwerkt t veel gemakkelijker.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s