Travel » Hidden Hotel Parijs

Hidden Hotel Paris // Snaptraveller Review by Rosalie Ruardy

Parijs, stad van de liefde. Ik heb je pas één keer eerder ontmoet, maar toen klikte het niet. I wonder why…

 • De road trip naar Parijs was niet ideaal. File. Heel veel file. En regen.
 • Het regende het hele weekend. Constant. Heb ik al verteld dat het goot? Echt keihard. De hele tijd. Regen.
 • Ik verbleef bij een vriend, met 5 chicks in 1 kamer zonder muren maar met gordijnen – in een studentenwoning. Yes, this happened.
 • Ik was continu dronken of hungover. Andere tijden he…
 • Iedereen in Parijs leek onaardig te doen. Express. Vreemde bediening, op straat leek niemand de weg te willen wijzen. Kwam dit misschien omdat ik continu dronken was of een kater had? Wie weet 😉

Gelukkig heeft Parijs in het afgelopen weekend een plek in mijn hart gevonden die me doet verlangen naar meer!

Thalys First Class, Zon & Goed Eten
De trip naar Parijs was veel comfortabeler. Dit is een understatement… Thalys is in mijn ogen de beste en meest comfortabele manier om van Amsterdam naar Parijs te reizen. We hadden eerste klas tickets bemachtigd (welke trouwens soms maar een tientje verschillen met 2e klas) waar je kan genieten van een 3 gangen maaltijd en gratis drankjes. De stoelen zijn ook heel fijn. En…. er is wifi! Erg sloom maar alsnog goed genoeg om bijvoorbeeld te Instagrammen.

Thalys First Class // Rosalie Ruardy - Travelblog

Drie uur later arriveerden we in Parijs, waar de zon net onder ging om de volgende dag tevoorschijn te komen en het hele weekend gigantisch zijn best te doen: het leek wel Lente! Een jas was in het eerste weekend van november niet eens nodig. Het was zo’n 23 graden en super zonnig. Dit helpt natuurlijk tijdens een city trip! Ik weet dat het niet altijd zo zal zijn in Parijs, maar ik heb de stad op haar allermooist gezien. En geloof me, dat is mooi.

Paris
Paris

Last but not least – Ik heb het best bewaarde geheim van Parijs ontdekt: Hidden Hotel.

Hidden Hotel ****
Nadat we met Thalys rond 16.30 arriveerden op station Gare du Nord, namen we de metro naar ‘Argentine’. Na een korte wandeling kwamen we aan bij het hotel, welke iets minder verborgen is dan de naam doet vermoeden: houten planken versieren de voorkant van het hotel – grote klimop planten dwarrelen vanaf de eerste verdieping naar beneden. Een plaatje.

Hidden Hotel Paris

Eenmaal binnen werd het alleen maar beter. Een warme, gezellig lobby die modern is ingericht.

Hidden Hotel Paris // Snaptraveller Rosalie Ruardy

Het super vriendelijke personeel checkte ons in om ons vervolgens naar de Sensation Room te brengen. Sensationeel was deze zeker. Ik had natuurlijk al op de website gespiekt, maar in het echt is deze kamer nog charmanter dan op de foto’s. Het is romantisch met een ‘organic touch & feel’: natuurlijke houten en stenen details. Het bed staat in het midden van de kamer, met daarachter een wand en de badkamer. Ze hebben slim gebruikgemaakt van de ruimte. Het Coconut Bed heeft romantische gordijnen aan de zijkanten – wat ervoor zorgt dat het eruit ziet als een modern hemelbed.

Hidden Hotel Paris Panorama Sensation Room

Hidden Hotel Paris Sensation Room
Hidden Hotel Sensation Room
Hidden Hotel Paris Sensation RoomHiddel Hotel Details

Hidden Hotel Ontbijt
De volgende dag hebben we in het hotel ontbeten, mede omdat het Hidden Hotel bekend staat om haar biologische ontbijt waarvan bijna alles huisgemaakt is. Dat klinkt natuurlijk als MUZIEK in de oren – we gingen er dan ook vol voor 😉 er was keuze zat;

 • Verse huisgemaakte yoghurt
 • Muesli, noten & zaden
 • Jam (vijgen, abrikoos, frambozen en meer)
 • Vers geperste sapjes (sinaasappelsap, grapefruit)
 • Croissants, pain du chocolats
 • Meergranen brood
 • Ovenvers stokbrood
 • Quiche (bijzonder lekker)
 • Verse groente salades
 • Tropische fruit salade
 • Kaas- en vleeswaren
 • Koffie & thee

Hidden Hotel Paris BreakfastHidden Hotel Paris BreakfastHidden Hotel Paris BreakfastHidden Hotel Paris Breakfast Hidden Hotel Paris Breakfast

Na het ontbijt zijn we blijven hangen voor een kop koffie. De lobby/lounge is een prima plek om nog wat te drinken of rustig wat te lezen. Het is even charmant en modern ingericht als de rest van het hotel.

Hidden Hotel Paris DetailsHidden Hotel Paris Lounge Area

Snaptraveller
Het Hidden Hotel heeft ervoor gezorgd dat mijn triple naar Parijs me onwijs goed is bevallen. Het personeel is erg vriendelijk en grappig, de inrichting van het hotel is modern en sfeervol en het ontbijt is sowieso iets om voor terug te komen. Ik heb een nacht in dit hotel doorgebracht dankzij Snaptraveller – perfect voor bloggers. Met deze service kun je namelijk ‘betalen’ met influence – in de vorm van een review zoals deze.

Foodie Guide Parijs
Als je naar Parijs gaat, neem dan eens een kijkje bij de volgende healthy hotspots:

 • Dix Huit – Heerlijke kaart (helemaal in het Frans) en geweldig personeel.

De eerste avond hebben we gegeten bij een restaurant welke op een paar minuten lopen van het Hidden Hotel ligt: Dix Huit. Het menu is geheel in het Frans en ze hebben geen Engelse kaart. Een goed teken in mijn ogen – totaal niet op toeristen gericht. Het bijzonder vriendelijke personeel doet er alles aan om het zo goed mogelijk uit te leggen. Snap je het toch niet helemaal? Gewoon bestellen, want niets op deze kaart viel tegen. De chef maakt wekelijks een andere kaart en speelt hierbij in op de seizoenen en het aanbod van leveranciers. Het is een frisse Franse kaart met een Aziatische twist. Het voorgerecht – ceviche met een ontzettend lekkere dressing met krokante nootjes – was heerlijk. Mijn hoofdgerecht een perfect klaargemaakte witte vis (geen idee wat voor, maar het smaakte super) met groenten, een notenmousse en lekkere saus. Het dessert: een pannenkoekje van gekarameliseerde appelpartjes met granny smith sorbet ijs. Ooooh my..

Ik heb een paar foto’s genomen met mijn iPhone, deze zijn niet al te best. Food fotografen moeten eigenlijk altijd optimaal genieten van lunchtijd, fotograferen bij daglicht werkt natuurlijk het allerbeste 😉

Dix Huit Paris

 • Cosi – Heerlijke sandwiches en grote gezonde salades.

De volgende dag hebben we geluncht bij Cosi., een klein ‘healthy fast food’ zaakje welke bekend staat om haar broodjes en salades (bekijk die van mij hier. Niet duur, gezond en erg lekker! Leuke service: in het zitgedeelte boven kun je zelf gratis tapwater drinken en bijschenken. Handig!

Tips van Sophia
Nu moet ik toegeven dat ik na 1 krap weekend geen Parijs expert ben. Dat zou ik graag willen worden, maar voor nu geef ik je graag alvast wat tips mee van de super getalenteerde food fotograaf en blogger – Sophia van den Hoek van het blog Unfolded. Zij weet de mooiste, meest bijzondere plekje in Parijs te vinden. Haar persoonlijke tips:

 • Septime – Gaaf tentje, gebalanceerde en pure keuken. Alleen doordeweeks open.
 • Clamato – Naast Septime zit Clamanto – hier kun je fantastisch eten zonder reservering.
 • Chateau Briand – Ook altijd lekker, vanaf 21.00 uur in de rij voor een plekje.
 • Vivant – Heerlijk eten, charmante setting.
 • Frenchie – Next level kaart. Reserveer een maand van tevoren!
 • David Toutain – Staat bekend als ‘the culinary heaven of Paris’
 • l’Arpege – Geweldige bediening, kaart en wijnkaart.
 • Bones – Creatieve keuken, bijzonder!
 • MG Road – Wat laagdrempeliger, vrij nieuw, lekker Indiaas eten!
 • Candelaria – Cocktails!!
 • The Broken Arm – Goede plek om te lunchen.
 • Nanashi – Japanese fusion keuken.
 • Holybelly – Hip coffee/lunch plekje.
 • Coutume cafe – Nog een hip coffee/lunch plekje.
 • Cafe Smorgas – Klein restaurant met een gezonde keuken, erg leuk!
 • Beaucoup – Zondag brunch met 3 gangen en buffet. Aanrader!
 • Pinson – Veel gezonde dingen op de kaart!

Meer weten? Neem een kijkje op Sophia’s Facebook pagina, Instagram account en haar blog

When in Paris… Pet cats!
Ja. Een kattencafe. In Parijs. Ik liep er toevallig langs, maar eenmaal binnen kwam ik niet verder dan de ontvangstruimte: je moet hier weken van tevoren reserveren – zo’n hit is het! Damn, ik zou hier iets mee moeten doen in Den Haag ;). Als je naar Parijs gaat en je bent gek op katten, reserveer dan een uurtje in Le Cafe Des Chats. Het zal je dag goedmaken, ik bedoel: kitten therapy, daar kan niets tegenop.

Le Cafe Des Chats Paris

Heb jij tips voor mensen die een city trip naar Parijs op de planning hebben staan? Laat ze achter in de comments!

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Eline schreef:

  Wat een prachtige foto’s en super beschreven. Zelf ben ik een half jaar gelden ook met de trein naar Parijs geweest en dit is mij inderdaad ook zeer bevallen!

  Hoor vaak negatieve verhalen over reizen met de trein, maar totaal ongegrond naar mijn mening. Heerlijke stoelen en goede service. Het landschap dat met 300 kilometer per uur voorbij schiet is natuurlijk ook een geweldige ervaring.

  Kleine tip.. via: http://www.goedkoop-treinkaartje.nl/goedkope-treinkaartjes/treinreis-naar-parijs heb ik met korting een ticket weten te bemachtigen. Meen dat zij een minimaal tarief hanteren, wanneer je een paar maanden van tevoren boekt.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s