Hotspot » De Markthal in Rotterdam

Markthal Rotterdam High Res

Nederland is een healthy hotspot rijker. En wat voor 1. De Markthal in Rotterdam is een must go voor foodies. Een walhalla voor lekkerbekken. Binnen 1 maand 1 miljoen bezoekers trekken… Dat zegt genoeg. Op social media – met name Instagram en Twitter – gaat het ook los. De Markthal is booming.

The Guardian schreef erover, de New York Times beschrijft Rotterdam en de Markthal als 1 van de 52 ‘places to go in 2014‘ en ook Rough Guides tipt de tweede stad van Nederland als ‘best place to go‘. Het lijstje gaat maar door. Het allermooiste van dit alles is dat Rotterdammers er zo lekker gewoon onder blijven. Geen borstklopperij of opschepperij. Rotterdammers zijn op een integere manier trots op hun stad: met verbazing zelfs. Nico Dijkshoorn beschreef dit fantastisch in zijn column over Rotterdam en de Markthal.

Elke dag open
Goed, terug naar de Markthal zelf. Hier kun je elke dag terecht; op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 20.00, op vrijdag van 10.00 tot 21.00, op zaterdag van 10.00 tot 20.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00. De horeca tenten die vanaf de buitenkant te bereiken zijn (zoals Basq Kitchen, Mart Cafe en het nog te openen Fellini) zijn langer open.

Markthal Rotterdam DragonfruitMarkthal Rotterdam RungisMarkthal Rotterdam Heerlijk en Eerlijk

Van exclusief tot alledaags
In de Markthal kun je terecht voor exclusieve producten én je alledaagse boodschappen. Zo koop je ingrediënten voor een exclusief diner in bij Koppert Cress – ‘Natuurlijk‘, goed vlees haal je bij de biologische slager De Groene Weg, bijzondere zwammen en delicatessen shop je bij de Heerlijk & Eerlijk Deli en voor een toetje moet je bij de Patissier zijn: goddelijke macarons. Ook de stroopwafels van Van Vliet zijn niet mis – de beste van Nederland want sinds dit jaar hofleverancier. Naast deze exclusieve producten kun je er ook terecht voor je normale boodschappen. Zo zit er een goedkope Aziatische supermarkt, een Albert Heijn en diverse groente en fruit vers units welke vaak goede aanbiedingen hebben (3 paprika’s voor 1 euro, een flespompoen voor 1 euro, noem maar op). Verder vind je er o.a. noten, Rotterdamse kaas, bio brood van le Perron, churros, hammen, worsten, chocolade… Bekijk het complete aanbod hier.

Markthal RotterdamMarkthal Rotterdam PatissierMarkthal Rotterdam

Tips: gezonde foodies
Gezonde foodies moeten echt een kijkje nemen bij Amy’s Fresh & Frozen Yoghurt. Hier ontbijt je voor een paar euro met volle, magere of hangop yoghurt met heerlijke toppings als moerbeien, bosbessen, dadels, bijenpollen, glutenvrije muesli – noem maar op. De frozen yoghurt is ideaal als kleine lunch of tussendoortje. Bij Heavenly Smoothies staat er een legioen aan mooie dames voor je klaar die de lekkerste gezonde sapjes en smoothies voor je bereiden. Van tarwegras en bietensap tot romige avocado smoothies en blueberry beauties… Bij Vers van de Teler kun je terecht voor lekkere smoothies. Ook de soepen en salades zijn hier niet te versmaden. Op Twitter laten ze regelmatig weten wat er die dag op het menu staat!

Heb je een cheat day? Aanbod genoeg voor de zoetekauwen onder ons. Wat dacht je van mini donuts, macarons of churros? Dat sporten we er wel weer vanaf 😉 Over het ijs van De Ijssalon hoef je je haast niet schuldig te voelen, dit wordt ambachtelijk gemaakt met vers fruit, versgeperst sap, vanillestokjes en natuurlijk melk, room en suiker. Zowel voor het fruitijs als het roomijs worden de beste producten gebruikt. Dus.

Markthal Rotterdam Vers van de Teler Markthal Rotterdam Amy's Fresh & Frozen Yoghurt Markthal Rotterdam De Ijssalon Markthal Rotterdam Churros

Tips: lunch & borrel
Wil je in de markthal lunchen of borrelen? Dan raad ik je de Vietnamees Noodlesoup & Baguettes aan, de traditionele Pho Bo(beef noodle soup) hier is verrukkelijk. Bij Obba’s Foodbar kun je terecht voor oosterse mezze’s (kleine hapjes) en lekkere spiezen van de grill. Bij de Tapasbar 21 Pinchos serveren ze heerlijke kleine hapjes in combinatie met goede wijn. Ook bij Schmidt Zeevis (onderdeel van Fresh Food Friends) hap je lekker een haring of wat oesters en sashimi weg.

Markthal Rotterdam 21 PinchosMarkthal Rotterdam Vis Buutegeweun Markthal Rotterdam Mini DonutsMarkthal Heerlijk en Eerlijk

Win een tas vol lekkers

Goed nieuws, ik mag goodies weggeven! Er zijn zes verschillende tassen rond één bepaald thema te winnen:

In totaal mag ik er 24 weggeven. Jij kunt 1 van die goed gevulde tassen winnen. Je moet er wel wat voor doen 😉 omdat de meeste producten super vers zijn zitten er in de tas vouchers waarmee je die lekkere verse dingen gratis kunt afhalen bij de stands. Zo leer je meteen de weg kennen in de Markthal!

Wil jij kans maken op zo’n heerlijke Markthaltas vol met lekkere spulletjes? Laat dan een comment achter op mijn Facebook pagina welke tas je zou willen winnen en waarom. Het bericht liken + publiekelijk delen wordt op prijs gesteld! De actie loopt tot vrijdag 24 oktober 2014 om 14.00 uur. De winnaars krijgen via een reply op hun comment te horen dat ze gewonnen hebben.

Wat zit er in de verschillende tassen?

Genieten
Goed eten betekent genieten. Daarom vind je in deze tas allemaal mooie producten om lekker de tijd voor te nemen en heerlijk van te genieten. Samen, of gewoon in je eentje. Wat zit er in de Genieten-tas? Een verrassende startersmix met zeven soorten paddenstoelen van Heerlijk & Eerlijk deli, een zelfkiesvoucher ter waarde van vijf euro van J&S Slagerijen, mooie pasta van Arjaa’s, doosje met verrukkelijke bonbons van Leonidas, cadeaubon ter waarde van vijf euro van de Patissier, een fijne editie van Delicious-magazine, een zakje speciale koffie & thee van World of Drinks en verfrissende douchegel van Etos.

Seizoen
Het herfstseizoen is weer aangebroken, hoog tijd voor gezelligheid en producten die passen bij het weer of die het thuis extra leuk maken. Wat zit er in de Seizoentas? Een fleurig cadeau van KAS. Een voucher ter waarde van vijf euro bij Natuurlijk!. Heerlijke ambachtelijke rookworst uit eigen worstmakerij van Chateaubriand – Van Schaik Meesterslager. Pakje met feestelijke siroopwafels van Van Vliet Siroopwafels en krachtige Saucisson worst van Monsieur Saucisson. Keuze uit vier krentenbollen of twee appelbeignets van Veldmeijer’s Lekkernij, een mooie cadeaudoos met magazine, twee kilo frisse Elstar-appels en bakje shitake van Uit Je Eigen Stad en een glas met kortingsbon van Gall&Gall.

Bewust
Weten wat je binnenkrijgt, daar draait het om bij bewust eten. Oh ja, én gezond natuurlijk. Bestudeer je de kleine lettertjes op de verpakking of kies je iets waarvan je weet dat het eerlijk is? Met de tas uit dit thema zit dat wel snor. Wat zit er in de Bewust tas? Smaakvol bakje borrelhapjes met vijftien kipkluifjes van Van der Zijden Poelier. Een voucher ter waarde van vijf euro van Biologische Slagerij De Groene Weg. Voor vijf euro olijven naar keus bij Elbnuts Olijven. Een frisse kleine quinoasalade bij arq veggie food. Drie opkikkerende drankjes bij YoYo! Fresh Tea Bar. Verse groentesnack of kop soep bij Vers van de Teler. Een knapperig zakje verse warme cashewnoten bij Joost, een gezonde vissoep bij Andalus en het kookboekSpicy dat wordt aangeboden door de ondernemers van de West-Kruiskade.

Werelds
In Rotterdam leven 176 verschillende culturen, elk met zijn eigen keuken en smaak. Daarmee heeft Rotterdam de meest diverse voedselcultuur van heel Nederland. En al die verschillende smaken, recepten en ingrediënten van over de hele wereld vind je terug in de Markthal. Wat zit er in de Werelds-tas? Voor vijf euro noten naar keus bij Elbnuts Noten, doosje met drie mini-donuts van Donut Express, een voucher ter waarde van vijf euro van Le Souq, een heerlijk broodje naar keus van De Palmboom, een kilozak Thaise pandanrijst van Wah Nam Hong, een voucher ter waarde van vijf euro van De Engel Delicatessen en het verrassende kookboek Afrika van Kook- en bakwinkel Habitas.

Rotterdam
In Rotterdam en omgeving wordt volop lekker eten gemaakt. In deze tas vind je het allerlekkerste en allerbeste wat de stad te bieden heeft. Zo smaakt Rotterdam! Wat zit er in de Rotterdam-tas? Een kilo biologische peren (Red Harry, Conference, Doyenne du Comice) bij Buutegeweun, een oer-Rotterdams patatje met saus bij Bram Ladage, smaakvol stuk kaas bij Cromwijk Kaasdok en een zakje met twee ambachtelijke kokosmakronen van de IJssalon. Straffe Rotterdamsche mosterd van Rotterdamse Kaas. Een waardebon ter waarde van vijf euro van Naturals. Goddelijke chocokebab van Multivlaai en het pittige, écht Rotterdamse kookboek Spicy (met recepten uit de West-Kruiskade) van Uitgeverij Trichis, ook bekend van de Grote Rotterdamse Kunstkalender, en een Markthalpen.

Kids
Kinderen en goed eten, het blijft een spannende combinatie. Deze tas zit vol lekkere, gezonde én leuke producten waarmee je voor een deel zelf aan de slag kunt. Dat houdt het spannend voor kids én ouders. Wat zit er in deze tas? Bakje vers fruit van Heavenly Smoothies, een smaakvol babykaasje van Cheese & More by Henri Willig Label. Een heerlijk ruikend portie churros van Churros & Sweet, kraakverse zak crostini’s van Le Perron, een interactief zelf-koekjes-bakken-pakket van Albert Heijn. Een zakje linzen met bijpassend recept voor een gezond en lekker babyhapje en kortingsvoucher voor een Babycooking workshop en het slimme Mama, een kleurplaat met kleurtjes van de Markthal merchandise en Babyboek & billendoekjes van de Etos.

Markthal 6 tassen winactie Markthaltas

Ben jij al in de Markthal geweest? Zo ja, wat is je favo plek + foodie tip?

Volg de Markthal op Facebook, Twitter, Pinterest & Instagram, praat mee dmv de hashtag #Markthal en check voor alle info de website.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sheelagh schreef:

  Leuk! En vooral lekker 🙂 ik doe mee!

 2. Manon schreef:

  Wat leuk zeg! Hier wil ik wel een keer heen 🙂

 3. leoniek schreef:

  Ja ik ben een echte liefhebber van voeding en het klaarmaken er van. Er gebeut gelukkig veel op dit gebied. Ik zou het super fijn vinden als tas met al dat fijns mij kant op komt.

 4. eefje schreef:

  Ik heb een tripje naar dit foodwalhalla al lang op mijn to do list staan. Als ik zo’n leuke Rotterdamse of Wereldtas win, heb ik de markthallensfeer alvast te pakken!

 5. Jacolien schreef:

  Waauw wat een gave actie! Ik was al van plan binnenkort eens te gaan shoppen in de markthal, en als ik nou de tas vol met bewuste lekkernijen win is het helemaal compleet! Top actie! 🙂

 6. Jans schreef:

  Ha Rosalie! Wie heeft de tas gewonnen? Ben benieuwd!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s