Recept » Ginger Fizz Mocktail

Ginger Fizz Cocktail // #healthy #mocktail #ginger

Dit is alweer de 3e van de in totaal 4 Mocktail recepten die ik voor Fairminds heb ontwikkeld. Geïnspireerd door de heerlijk frisse Gin Fizz! Ik ben sowieso gek op Gin – mijn favo mix drankje is de Gin Tonic. Nu ik zoveel bezig ben met sporten probeer ik zo weinig mogelijk tot geen alcohol te drinken als ik uitga. Een mocktail is een welkome afwisseling op altijd maar die flesjes water 🙂

De Mojito Mocktail is fris & fruitig, de Pina Colada Mocktail is romig & zoet. De Ginger Fizz is zuur & pittig. Het is maar net waar je van houdt. Ik ben gek op gember – als jij gember ook lekker vindt is dit jouw mocktail.

Wat heb je nodig om 1 Ginger Fizz te maken?

  • 1 groot stuk gember (twee duimen)
  • 1 stuk lemongrass
  • 1 citroen
  • 2 el gembersiroop (toko)
  • bruisend water
  • ijsklontjes

Voeg het sap van een halve citroen en de gember in dunne stukjes samen in een glas. Snijd de citroengras in stukjes en doe dit erbij. Voeg de ijsklontjes en de gembersiroop toe en vul het glas tot iets onder de rand met bruisend water. Roer goed. Snijd de andere helft van de citroen in kleine stukjes en voeg dit toe als garnering. Roer nogmaals en drink het met een rietje (beter voor je tanden). Te zuur of pittig voor je? Voeg een beetje gembersiroop of honing toe. That’s it 🙂 enjoy! 

Fairminds Life’s A Beachday
Zondag 31 augustus organiseert Fairminds een Life’s a Beach event op het strand van Scheveningen. Hier kun je lekker lui mocktails zippen, een workshop mocktails maken volgen, leren surfen, powerkiten, bbqen, dansen… Klinkt goed? Mooi. Je kunt er namelijk 2 kaartjes voor winnen. Wat moet je daarvoor doen? Like en share deze post op Facebook (let op, wel publiekelijk anders kan ik het niet zien). That’s it 🙂. De winnaar van de 2 kaartjes maak ik via mijn Facebook page op 25 augustus bekend.

4 recepten = 4 x kans 
Op zondag 24 augustus plaats ik per dag nog een lekker mocktail recept – bij elke blogpost kun je kans maken op 2 kaartjes! Blijf vooral liken & sharen – wie weet sta jij op zondag 31 augustus aan het eind van de dag trots op je surfplank bij zonsondergang 😉

Ginger Fizz Mocktail // Rosalie Ruardy for Fairminds #healthy #ginger #mocktail #sour #spicy

Ginger Fizz Ingredients // Mocktail Recipe

Ginger Fizz Mocktail // Rosalie Ruardy #healthy #recipe

 

Op zoek naar meer Mocktail recepten? Check mijn Pinterest board. Volg me op Instagram voor dagelijkse healthy food & workout inspiratie.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s