Review » The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger DIY Kit // Rosalie Ruardy

Een 100% vegan burger met zeewier. Voor de health freaks klinkt dit als muziek in de horen, de meeste mensen zullen wantrouwend 1 wenkbrauw omhoog trekken en toch maar een normale burger bestellen. NIET DOEN! Zeewier is de toekomst, aldus de mensen van The Dutch Weed Burger:

“Onze innovatieve hamburger gaat in smaak, beleving en bite voorbij aan wat we tot nu toe hebben gekend. Het is niet alleen lekker, maar ook supergezond en duurzaam. Wetenschappers hebben zeewier en algen ontdekt als nieuwe superfoods die de toekomstige voedselschaarste te lijf kunnen gaan.”

Vegan, gezond én er zit een filosofische gedachte achter! Maar nu, de smaak. Ik vind de burger super lekker. Ik mocht hem al eerder proeven bij Arq in Rotterdam tijdens de lunch met De Groene Meisjes. Ik was meteen om. Een knapperige paddy, een romige weedsauce en een lekker algenbroodje… Nu ben ik natuurlijk gewend aan heel gezond & vegan food, dus het was geen verrassing dat ik de burger lekker vond. Ik was heel benieuwd of échte vleesliefhebbers deze vegan burger ook lekker zouden vinden! Ik nam de proef op de som en maakte de burger afgelopen weekend thuis (dankzij de The Dutch Weed Burger DIY kit) voor Thomas – aka de hamburger lover.

The Dutch Weed Burger DIY Kit

Ja, je ziet het goed. Er bestaat een DIY kit van The Dutch Weed Burger. En nee, helaas is deze niet zomaar te bestellen of te koop. Deze kit wordt o.a. als test weggegeven aan horecazaken die interesse hebben in het verkopen van deze heerlijke 100% vegan burger. Super jammer voor particulieren, maar wie weet is dit iets voor de toekomst? Ik zie het wel voor me, deze DIY kits in de diepvries van Ekoplaza en Marqt.

It’s easy! 
Het maken van de burger is verrassend makkelijk:

 1. Het pakket wordt diepgevroren geleverd – haal de paddy, saus en de burger uit de vriezer en laat het ontdooien.
 2. De saus en het broodje zijn beide klaar als ze ontdooid zijn, maar ik piepte het broodje nog even op in de oven.
 3. De paddy is ontdooid al gaar en moet 2 minuten op hoog vuur in de pan met een beetje olie verwarmd worden tot de buitenkant knapperig is. Dan laat je hem nog 5 minuten goed warm worden op laag vuur.
 4. Voeg je favoriete verse groenten toe aan de burger en stapelen maar… (sla, komkommer en tomaat wordt aangeraden, ik voegde zelf champignons en avocado toe).

That’s it en zo ziet dat eruit:

DIY The Dutch Weed Burger ReviewThe Dutch Weed Burger DIY Review // Rosalie Ruardy #vegan #veganburger #review #foodblog #healthy The Dutch Weed Burger DIY Review // Rosalie Ruardy #vegan #veganburger #review #foodblog #healthy The Dutch Weed Burger DIY Review // Rosalie Ruardy #vegan #veganburger #review #foodblog #healthy The Dutch Weed Burger DIY Review The Dutch Weed Burger // 100% Vegan Burger - Review by Rosalie Ruardy #healthy #vegan #burger

The verdict
Ook thuis smaakt de burger super lekker! Maar wat vond een echte meat lover ervan? Terwijl ik de burger in de keuken klaar stond te maken waarschuwde hij me al een paar keer: “Je weet dat dit soort dingen niet echt iets voor mij zijn he?” maar ook “Ik ben niet de beste testpersoon hiervoor hoor!” en “Heb je ook nog iets anders in huis…”? Hij kan namelijk nogal kieskeurig/lastig zijn met eten. Het werd stil toen ik de burger voor hem neerzette. Hij vond het er goed uitzien – en terecht. En de smaak? Lekker! Binnen 5 minuten was de burger verdwenen. Of hij het in een restaurant zou bestellen? Thomas is te gek op vlees en zou een vegan burger niet boven een vleesburger verkiezen. Begrijpelijk natuurlijk, maar het begin is er: de mensen van TDWB hebben een burger ontwikkeld die (volgens mij) iedereen lekker vindt!

The Dutch Weed Burger Review

The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger Review

The Dutch Weed Burger Review

Zegt genoeg lijkt me… Wil jij de burger ook een keer proberen? Ze staan deze zomer op verschillende festivals dus houd je ogen open! Bij deze horecazaken kun je hem al op het menu vinden. Ook leuk: vanaf 5 juli 2014 kun je The Dutch Weed Burger proberen in hun eigen Pop Up Zeecontainer op de NDSM werf in Amsterdam Noord!

Meer food inspiratie? Volg me op Instagram en Pinterest.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marloes schreef:

  The Dutch Weed Burger is echt baas. Eet er regelmatig eentje hij aperitivo in Utrecht. Zo lekker.

 2. Didier Lienard schreef:

  De foto’s zien er heel smakelijk uit. Ben benieuwd om de WeedBurger te proeven.
  Ik vind de naam wel misleidend. Je zou denken dat er Hennep zaad inzit. Deze superfood van bij ons, heeft alle troeven om de duurzame vegan eiwitbron van de toekomst te zijn.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s