Recept » Vegan Havermout Parfait

Vegan Havermout Parfait

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, ik ben gek op havermout. Vooral tijdens de winter, wanneer het buiten lekker koud is en je ’s ochtends kunt opwarmen met een warm bord romige havermout. Als de lente begint, heb ik de voorkeur voor een fris en koud ontbijt zoals ‘overnight oatmeal’ oftewel havermout welke een avond in de koelkast heeft gestaan en zo geweekt is in plaats van gekookt. Het recept voor deze havermout parfait is een perfecte basis, hier zou je verder mee kunnen experimenteren. Voeg bijvoorbeeld maca poeder toe, of rauwe cacao poeder. Ik haal mijn inspiratie voor havermout variaties van blogs zoals The Oatmeal Artist, ook op Pinterest is genoeg te vinden.

Je maakt dit recept voordat je gaat slapen, zodat het de hele nacht kan weken. De volgende ochtend haal je het glas uit de koelkast en voeg je superfoods en vers fruit toe. Makkelijk, snel en super gezond! Voor 1 portie heb je nodig:

  • 200 ml amandelmelk
  • 5 tot 6 eetlepels havermout
  • 1 geprakte banaan
  • een snufje kaneel
  • superfoods naar keuze
  • vers fruit naar keuze

Meng in een glas de amandelmelk met de havermout en een geprakte banaan. Voeg kaneel toe en roer goed. Zet het glas in de koelkast en haal het de volgende ochtend eruit.Top het af met je favoriete superfoods (bijv. goji besjes, moerbeien en cacao nibs). Klaar! Erg lekker met verse frambozen.

Wist je dat ik ook op Pinterest en Instagram zit?

Vegan Overnight Oatmeal Parfait / rosalieruardy.com #vegan #healthy #easy

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Dit ziet er heel goed uit! Jammm!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s