Recept » Chai Havermout met Banaan

Creamy Banana Oatmeal with Superfoods // by Rosalie Ruardy

Vorige week vroeg ik jullie wat voor recepten jullie graag zouden zien op mijn blog. Wat blijkt? Jullie zijn ook een beetje havermout verslaafd ;). Wie niet?? Als je eenmaal door hebt hoe je je havermout perfect op smaak brengt is het wat mij betreft 1 van de meest complete ontbijtjes. Shotje tarwegras erbij, klaar. Als je havermout saai of niet smaakvol vindt – dan adviseer ik je toch echt te gaan experimenteren met recepten zoals deze.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

 • 250 ml soja of amandelmelk
 • 4 el havermout
 • 1 rijpe banaan in plakjes
 • 2 tbs chai power blend van Tess Organic
 • 2 el verse bosbessen
 • 2 el goji besjes
 • 1 el bijenpollen
 • 1 el moerbeien
 • 1 tl kokosrasp

Doe de soja of amandelmelk met de havermout in een klein pannetje. Zet het op middelhoog vuur totdat het begint te koken. Zet het vuur laag en doe de plakjes banaan erbij. Prak deze er met een vork helemaal doorheen. Wacht 2 tot 3 minuutjes (roer af en toe) totdat de stukjes banaan helemaal opgenomen/gesmolten zijn. Voeg nu de chai power blend toe en roer goed. Doe het in een kommetje en voeg het verse fruit en de superfoods toe.

Klaar! Eet smakelijk. Geloof me, je zult geen spijt krijgen van dit super gezonde en smaakvolle ontbijt :).

Superfoods
De hele superfoods commotie is mij natuurlijk niet ontgaan. Wat is mijn visie/mening? Doe waar je je goed bij voelt. Variëren met je voeding is belangrijk, maar geloof ook niet blind wat overheidsinstanties zeggen. Het Voedingscentrum heeft in mijn ogen een ouderwetse kijk op moderne voeding. Houd je van superfoods? Blijf ze dan lekker kopen als het in jouw budget past. Zijn alle beweringen/resultaten die je met superfoods kunt bereiken waar? De toekomst zal het leren. Wat ik wel weet, is dat ik bij het gebruik van sommige superfoods echt een verschil merk. Rauw cacao, goji besjes, maca poeder, bijen pollen en moerbeien zijn een paar van mijn favorieten. Eet ik ze elke dag? Nee. Ik varieer en wissel af. Vind je superfoods te duur? Koop ze dan niet, en zoek naar ‘normale’ alternatieven zoals amandelen, boerenkool, avocado, noem maar op. Genoeg keuze! Waar koop ik mijn superfoods? Ik ben gek op twee merken: Original (deze bestel ik via superfoodsforyou.nl) en Planet Bio (deze bestel ik via thesuperfoodshop.com).

Creamy Banana Oatmeal with Chai Powder

Chai Power Blend

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. zonderzooi schreef:

  Dit ziet er echt heerlijk uit, mooie foto ook!

 2. ispeakgucci schreef:

  De link naar de chai power blend doet het niet meer, wat is een alternatief om te gebruiken? 🙂

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s