Recept » Biet Boerenkool Peer Juice

Vers Bietensap

Zin in een ‘brain boosting’ sapje? Probeer bietensap eens. Dat maak je natuurlijk zelf met je slow juicer. Heb je geen slow juicer? Blend het dan (met veel water) en zeef het door een notendoek heen.

Sap van bietjes zorgt voor een verbetering van de zuurstofopname in de cellen van het lichaam. Het stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen toe, en dat is mooi meegenomen als je een drukke werkdag voor de boeg hebt waarin je je creativiteit wel kunt gebruiken! De smaak van bietjes is vrij ‘aards’. Niet gek, want het groeit onder de grond. Houd je niet zo van deze smaak? Voeg er dan peer en appel aan toe. Ook een beetje gember is een super gezonde en lekkere toevoeging… maar ben je op zoek naar een ultra gezond ontbijt sapje die ook nog eens bomvol chlorofyl zit? Dan is dit recept iets voor jou.

Wat is Chlorofyl? Chlorofyl is een natuurlijk pigment van groot biologisch belang, aangezien het mogelijk maakt dat plantencellen fotosynthese ondergaan, een proces dat onmisbaar is voor het leven. Chlorofyl vind je vooral in donker bladgroen. De eigenschappen van dit superfood zijn eindeloos. Het versterkt de hartspieren, elimineert vrije radicalen die cellen kunnen schaden, versnelt de heling van wonden, beschermt tegen schadelijke straling en het kan zelfs de groei van kankercellen voorkomen.

Wat heb je nodig:

  • 1/2 rauwe biet
  • 1 klein stukje broccoli
  • 1 flinke handvol spinazie
  • 1 flinke handvol boerenkool
  • 2 kleine peren
  • Eventueel toevoegen: 1 theelepel four greens

Doe alles in je slow juicer en schenk het verse sap in een groot glas. Schep de theelepel Four Greens erdoor en roer goed. Geniet! Op zoek naar dagelijkse food inspiratie? Volg mijn persoonlijke account op Instagram. Ook op Pinterest pin ik regelmatig lekkere recepten.

Wat is jouw favoriete juice combinatie? Laat het weten in de comments, ik ben super nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe recepten en inspiratie :).


Biet Boerenkool Peer Sap // Rosalie Ruardy

Bieten, Boerenkool en Perensap

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marlies schreef:

    Mijn favoriete bietensap: 1 rauwe biet, 2 sinaasappels, 3 wortels, stukje gember in de slowjuicer. Afmaken met een klein beetje chilipoeder voor een beetje meer pit!

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s