Recept » Bosvruchten Smoothie Bowl (+winactie)

Acai Smoothie Bowl

Een paar weken geleden ontdekte ik de ‘smoothie ontbijt bowl’ via het Instagram account van Green Kitchen Stories. Een smoothie ontbijt bowl is super makkelijk te maken en klaar binnen 3 minuten. Je kiest simpelweg voor 3 handenvol van je favoriete fruit (het liefst bevroren) en 200 ml amandelmelk. Zo krijg je een lekkere dikke smoothie. Giet dit een kom giet en top het af met je favo superfoods en vers fruit. Super lekker en snel klaar!

Deze smoothie ontbijt bowl is minstens zo lekker als dat hij eruit ziet… Ik heb er een Power Blend van Tess Organic in verwerkt; de Acai-Booster. Dit is een heerlijke zoete superfood mix van kokos, cacao nibs, speltvlokken, chia, acai, palmsuiker, guarana, maca en vanille. Ook heb ik er Pompoenies doorheen gedaan (de Muscle Up), waar ik eerder over blogde (daar gebruikte ik de Sweet Detox variant).

Het recept voor deze frisse acai smoothie bowl:

 • 200 ml amandelmelk (zelfgemaakt of ongezoet)
 • 3 handenvol bevroren bosvruchten
 • 1 bevroren banaan
 • 2 el acai poeder
 • 1 handvol vers fruit
 • 2 el Pompoenies
 • 2 el Power Blend

Doe de amandelmelk, het bevoren fruit en de acai poeder in de blender en blend tot het een dikke, gladde massa is. Schenk het in een kom en top het af met vers fruit, de Pompoenies (of je eigen noten mix) en de Power Blend (of je eigen mix van superfoods). That’s it! Geniet ervan :).

WINACTIE! (helaas is deze inmiddels afgelopen)
Graag geef ik aan 1 van jullie een Tess Organic pakket t.w.v. minstens 30 euro weg! Daarin zit:

 • 2 x Tess Organic Power Blends
 • 1 x Tess Organic Pompoenies

Ben jij na mijn blogs enthousiast geworden over deze producten en zou je ze willen proberen? Doe dan het volgende:

1. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij dit Tess Organic Pakket zou willen winnen. Maak je zelf mixen en ben je benieuwd naar deze versie? Heb je het nu een paar keer voorbij zien komen en wil je het zelf proeven? Ben je helemaal niet bekend met de producten en ingrediënten en wil je nu eindelijk beginnen met gezonder leven? Wat je reden ook is, laat het hieronder weten. Je mag je reactie ook achterlaten op mijn Facebook pagina.
2. Om extra kans te maken like en deel je dit bericht op mijn Facebook pagina.

Succes!

Acai Smoothie Ontbijt Bowl

Acai Smoothie Bowl

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mandy schreef:

  Hey Rosalie,

  Ik volg je blogs al een tijdje en ondanks dat ik nu nog eet onder toeziend oog van de huisarts is er straks weer een tijd dat ik weer zelf mag en kan kiezen wat ik eet… Voor mij is het wel duidelijk wat het nu wel gaat worden: Gezond. Daarmee dat ik graag mee doe aan je wedstrijd zodat ik al een goede start heb in mijn 2de stap naar een gezond leven.

  Mandy

 2. Berdien schreef:

  Hey:))
  De blog volg ik sinds kort ben nog erg onbekend in de superfood wereld
  Maar me blogs maken me nieuwsgierig en geven inspiratie :)) leuk!
  Ga zo door!
  Ik doe mee zodat ik weer wat nieuws kan leren en fris en fruitig 😉 een wereld met superfood kan beleven 😀

  Groetjes Berdien

  1. Berdien schreef:

   Me = je :))

 3. Merel schreef:

  Wauw dit ziet er echt super lekker uit! Omdat ik een dieet volg met zoveel mogelijk zonder koolhydraten, suiker, gluten. Maakt mij dit super enthousiast, het ontbijt blijft elke keer weer een creatieve samenstelling. Dit is er zeker een mooie aanvulling op! Kan ik weer lekker gaan variëren. Ik win heeel graag dat Tess Organic pakket!!

 4. Denise schreef:

  I like your blogs en ik leer ervan!
  Superfoods i love it!
  Ik ken het nog niet ontbijt bowl handige tip !
  Blijf je altijd volgen blijf enthausiast
  Liefs
  Nishe

 5. Colinda schreef:

  Wat een leuke actie! Nu ik aan de tweede helft van mijn leven begonnen ben, wil ik een stuk gezonder gaan eten. Als alleenstaande moeder met een fulltime baan is het fijn als dat niet veel extra tijd kost. Zo’n ontbijt ziet er geweldig uit en ga ik zeker proberen! Het Tess Organic pakket helpt me een stukje op weg waar na ik hoogstwaarschijnlijk wel ga experimenteren met andere smaken. Ik ben dol op koken dus dat komt wel goed!

 6. Tessa schreef:

  Ik volg deze blog al een tijdje en raakte er erg geïnspireerd door. Dus ben nu al aan de gang met smoothies, maar deze ken ik nog niet. Zou het graag uitproberen en daarom ook graag de kit winnen zodat ik los kan!

 7. Katja schreef:

  Wat een leuke winactie weer, Rosalie! Hoewel ik me afvraag of ik nog weer kans maak na de vorige geweldige winactie, zijn de Tess Organic producten zeker iets waar ik erg benieuwd naar ben! Jouw vorige blog erover had ik ook met veel plezier gelezen, het klinkt werkelijk geweldig en past helemaal bij de smoothies en superfoods waar ik mee aan het experimenteren ben 🙂 Ik like & deel je bericht op Facebook ook!

 8. Maarten Udo schreef:

  Van de ene win actie in de andere win actie! Altijd leuk! Ik ben druk bezig met het onderzoeken wat gezond eten met je doet! Kom nu regelmatig in de “biologische” winkels om daar te experimenteren met superfoods e.d. Vanuit mijn vakgebied (fysiotherapeut) probeer ik mensen te stimuleren om toch gezonder te eten, gezien dit zeker effect heeft op het herstel! Regelmatig geef ik ook je Facebook pagina door als mensen mij vragen om recepten! Ik hoop dat je zo door gaat! Iedere keer leer ik er weer wat van!

  Groet, Maarten

  1. Rosalie Ruardy schreef:

   Maarten, je hebt gewonnen! Check snel mijn Facebook pagina 🙂

 9. Debbie Loos schreef:

  Hè Rosalie. Na een van je vorige blogs heb ik twee powerblends van Tess gekocht en ik ben er helemaal tevreden over! Ik gebruik ze dagelijks in yoghurt, over fruit, in smoothies. Heerlijk! Ben dus ook heel benieuwd naar de Pompoenies maar kon ze laatst helaas niet bestellen bij Tess. Zou graag je nieuwe recept willen testen! Ga binnenkort de andere drie blends van Tess proberen, ben benieuwd! Heb jij ze alle vier ak getest? Ikzelf heb de Chai en Cinnamon Flavour geprobeerd, heel lekker! Liefs xx

 10. jiskavankasteel schreef:

  Wat lijkt dit heerlijk!! Loop al een tijdje te stoeien met gezonde variatie in mijn ontbijt. Dit doet mij watertanden!

 11. Valerie schreef:

  Wat een geweldige blog, boordevol leuke recepten. Ik heb al wat ingrediënten gekocht en wat recepten gemaakt… Voor dIt recept heb ik helaas nog niet alle ingrediënten, dus zou home heel leuk vinden dit pakket te winnen om nog meer lekkere smoothies te kunnen maken.
  Na lang ziek te zijn geweest heb ik een keuze gemaakt healthy te gaan leven, jou verhalen zijn echt inspirerend.
  En motiverend… Ik ben zo blij met deze blog 😀
  Liefs valerie

 12. Jessica schreef:

  Hoi wat een ontzettend leuke winactie! Ben al een langere tijd aan het uitproberen wat qua superfoods het beste bij me past. Ben er helemaal ingedoken en heb al verschillende dingen geprobeerd. Zoals quinoa sochtends met banaan , groene smoothies, gewone smoothies, yoghurt met superfoods, noten en zaden met water havermout beetje honing en kaneel. Ben erg benieuwd naar jouw recept! Leuk om te lezen!

  Groetjes Jessica

 13. Vanessa Raffaela Sibma schreef:

  Oh wat klinkt dit recept en de producten lekker! Ik zou het erg graag willen proberen:)

 14. Sanne Hebdriks schreef:

  Ik heb endometriose en probeer sindsdien door middel van voeding mijn klachten te verminderen. Via via kwam ik op jou site en je hebt veel blogs gemaakt waar ik gebruik van kan maken. Ook dit idee is weer super en zou ik graag uitproberen!!!

 15. Helen schreef:

  Nadat ik deze blog heb gelezen ben ik gelijk geinspireerd geraakt ! Ik heb zelf nog nooit superfoods gegeten, maar het lijkt me heel lekker om eens van deze te proberen en dan in combinatie met jouw recept. Het komt ook goed uit, want ik ben al heel lang op zoek naar superfoods, maar de meeste sprak me niet echt aan…

 16. Justine schreef:

  Hallo Rosalie,

  Via Facebook ben ik op je blog beland (de advertentie heeft gewerkt ;)). Ik ben al eerder door het boek de Voedselzandloper geïnspireerd geraakt om opnieuw te kijken naar wat ik precies eet en wat beter voor me zou kunnen zijn. Noten, zaden, bessen: er is zoveel, maar soms lastig om te bedenken wat je ermee moet. Door onder andere jouw blog weet ik beter wat ik ermee aan moet. Ik zou graag ook de producten uitproberen die je specifiek hebt benoemd hierboven.

 17. Hey Rosalie, je site ziet er erg leuk uit, mooie foto’s, heerlijke recepten…helemaal mijn ding! Dus dit is wat een van ‘onze’ yogi’s doet 🙂 Ik vroeg me af of jij alle ingrediënten meeneemt wanneer je reist? Ik ben zelf net terug uit India en heb wel e.e.a. gemist…niet te krijgen… Tess ken ik niet, dus ik ben heel benieuwd en hoop kans te maken op je winactie!

 18. Britt schreef:

  Cool, ik doe mee! Ik ben heel erg benieuwd naar die blends, het lijkt me echt super handig om eens uit te proberen. Ik gebruik nu al redelijk wat superfoods (poeders, zaden etc.) door elkaar, maar ik blijf het toch lastig vinden welke ik nu waarin moet gebruiken. Ook zijn sommige poeders, zoals bijv. macapoeder, best wel sterk van smaak, en dat weerhoudt me er soms van om het regelmatig te gebruiken. Zo’n powerblend lijkt me dan een perfecte mogelijkheden om toch die goede voedingsstoffen binnen te krijgen, omdat het meteen gemixt is met allerlei andere lekkere dingen, zoals boekweit of kokospalmsuiker. Hmmmm, het lijkt me heel lekker om dat eens door de havermout te gooien, of om éindelijk eens een keer zo’n acai-bowl te maken!

 19. Josje schreef:

  Wat een heerlijke winactie! Ik ben al een tijdje bezit met ontdekken hoe eten het “me lekker voelen’ kan beinvloeden. Op advies van coach/dokter al gluten geprobeerd te minderen, meer superfoods, minder CRAP (caffeine, refined sugars, alcohol en packaged foods), maar het blijft lastig en als student ook een pittige financiele uitdaging helaas. Deze mix ziet er jummie uit en zal mij een aantal zaterdag op de markt struinen naar de goedkoopste superfoods besparen. Ik ben heel erg nieuwsgierig en hoop dat ik het zo lekker kan uitproberen! Like en share is zeker al gedaan 🙂

 20. Petra schreef:

  Yammie ziet er lekker uit en klinkt heerlijk! Heb dit nog niet geprobeerd! Lijkt me leuk te winnen 🙂 thanx voor alle inspiratie op je blog!

 21. Bianca schreef:

  Wat een fijne winactie. Helaas mag ik van meneer FB niet meer liken en reageren voor 30 dagen, omdat ik teveel leuk vond en teveel reageerde. Zucht. Maar RT gestuurd via Twitter 😉

 22. Wendy Jansen schreef:

  Hoi hoi,

  Hier ook enthousaist geworden over superfoods. Ik lees dus nu alles wat los en vast zit en kwam dus ook bij jouw blog terecht. Heel leuk en interessant. heb ondertussen een hele waslijst aan boodschappen wat ik allemaal wil halen. Ik wist niet van Tess Organic page maar dat lijkt me ook een hele handige aanvulling, en zeker om ook eerst te proberen.
  Dus ik ben benieuwd 😀
  En je hebt er een lezer bij 🙂

 23. Abigail schreef:

  ..omdat mijn halve salaris opgaat aan gezonde voeding en ik het ook wel fijn vind als ik een keer een gratis portie gezondheid krijg 😉

 24. Ianna Niemeijer schreef:

  Oeh, dit klinkt echt heerlijk! Ik ben heel nieuwsgierig naar de producten, vooral de power blend lijkt me top voor na (of misschien juist ervoor) het sporten.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s