Review » De Krat

De Krat #plog door Rosalie Ruardy

Als zaterdag de bezorger van De Krat voor de deur staat, voel ik me steeds weer een beetje jarig. Wat zit er allemaal voor lekkers in? Wat ga ik er mee maken? De kratten zijn stuk voor stuk fotogeniek en tot de nok gevuld met (h)eerlijke producten. Een feestje dus! Kijk zelf maar…

De Krat
Een krat ochtend ziet er voor mij ongeveer zo uit: wakker worden rond 09.00 uur van de wekker, pyjama en sloffen aan, camera en statief klaarzetten, deurbel gaat. Naar beneden rennen, opendoen met fluffy haar, de bezorger bedanken, terug naar boven rennen, krat uitstallen, fotograferen, herschikken en weer fotograferen. Foto maken met iPhone en op Instagram en Twitter plaatsen. Producten opbergen/direct opeten ;).
De Krat #plog door Rosalie Ruardy
Boerenkool aan de stam! Super vers & heerlijk voor door mijn sapjes. De Krat #plog door Rosalie Ruardy
Om iets goed op de foto te zetten moet ik vaak op tafels of stoelen staan! Lekker op de zaterdagochtend op m’n slofjes ;), terwijl de buren weer kijken alsof ik gek ben…
De Krat #plog door Rosalie Ruardy
Ik eet niet vaak dierlijke producten (vlees, zuivel, eieren) uit principe, maar af en toe – als het biologisch is – vind ik het ontzettend lekker. Boeren kruidenkaas hmmmm… En Pastinaak, super lekker! Ik maak er graag gezonde oven chips van. Recept volgt.
De Krat

De Krat #plog door Rosalie Ruardy
In deze krat zat verse knoflook. Verse. Daarmee bedoel ik niet gedroogde! Verse knoflook is zalig! Veel smaakvoller.
De Krat #plog door Rosalie Ruardy
In de winter vind je vaak lekkere aardappels en champignons in de krat. Deze laatste vind ik ook lekker om rauw te verwerken in gerechten. Als het biologisch is, is het geen probleem!
De Krat #plog door Rosalie Ruardy
Spruitjes aan de stam – dit had ik nog nooit gezien! Bizar eigenlijk… We kennen de producten bijna alleen maar van hoe ze er in de supermarkt bijliggen: verpakt in plastic en ‘klaar voor gebruik’.
De Krat #plog door Rosalie Ruardy
In de krat zit altijd Brood van Menno. Doordeweeks eet ik geen brood, wat dit speciale & gezonde brood echt een delicatesse maakt. Even afbakken in de oven en genieten voor 10!
Plog // De Krat door Rosalie Ruardy

Plog // De Krat
De verse pasta uit deze krat was goddelijk – 2 dagen eerder gemaakt in Nederland naar authentiek Italiaans recept. Heel even koken (2 minuutjes), een beetje olijfolie, peper, zout, Parmezaanse kaas en knoflook. Meer heeft het niet nodig.
De Krat
Met groene kool kun je prima springrolls maken (gebruik ze i.p.v. rijstvelletjes). Je moet ze wel even blancheren, anders zijn ze best taai.

Wil je De Krat ook eens proberen of wil je eerst meer weten? Een uitgebreide review vind je op Moderne Hippies. Meer informatie vind je ook op de website van de krat.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s