Lijstje » 10 redenen om een juice detox te proberen

Juice Detoxing

Mijn detox maand is bijna afgelopen. Ik heb de afgelopen maand meerdere detoxes geprobeerd, maar als ik je er 1 zou mogen aanraden dan is het de 7 daagse juice detox door Jason Vale (download de app voor: iPhone & Android). Er zijn tientallen voordelen en redenen waarom mensen minstens 1 keer per jaar een grote juice detox zouden moeten proberen. De documentaire Fat, Sat & Nearly Dead laat bijvoorbeeld zien hoe gezond juicen is en hoe het zelfs je leven kan veranderen.

De afgelopen tijd was ik dus druk in de weer met juicen en smoothies maken (zoals jullie wellicht hebben gezien via mijn Instagram account). Ik nam mijn slow juicer zelfs mee naar mijn werk! Dankzij deze detox en app merkte ik weer hoe ontzettend gezond het is om je lichaam op deze manier te ‘resetten’. Ik voelde me tijdens en na deze week bizar helder, fit en creatief. Ik heb de 10 meest belangrijke conclusies en learnings uit mijn eigen ervaring opgesomd. Voor jullie genoeg redenen om het ook te proberen lijkt me…

Geloof me. Ik overdrijf hier niet. Ik probeer niets te verkopen, maar ik probeer julllie er simpelweg van te overtuigen om ook een juice detox te doen. Het zal een kickstart zijn en je zult je geweldig voelen. Misschien is dit wel het begin van jouw gezondste jaar (of leven…) ooit! Ga de uitdaging aan en probeer de 7 lbs in 7 days juice detox!

Waarom?

  1. Je zult je ‘high on vitamins voelen. Ik meen het. Dit is iets wat ik elke dag merkte en het voelt geweldig.
  2. Je zult er beter uitzien. Heb je een paar pondjes vet te veel? Je kan er flink van afvallen.
  3. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Je buik zal platter zijn, je maag is lekker rustig & je huid zal stralen.
  4. Je hersens zullen overspoelt worden met creatieve ideeën. Je lichaam heeft minder te doen (spijsvertering). Dit betekent meer energie voor je brein!
  5. Het is makkelijk te volgen. De app heeft handige boodschappenlijstjes en videos. Het boek bevat een handige weekplanner.
  6. De recepten zijn HEERLIJK. Ik ben best kieskeurig met recepten, maar elk recept uit deze detox is super smaakvol.
  7. Het is goedkoop (in mijn ogen). Ik deed boodschappen bij Ekoplaza voor de hele week en was 35 euro kwijt.
  8. Het zal een kickstart zijn om opnieuw te beginnen. Aan wat dan ook; meer sporten, gezonder eten, yoga. Je kan de hele wereld weer aan.
  9. Het geeft je veel tijd voor jezelf. Je zal etentjes af moeten zeggen en een beetje rustig aan moeten doen. Heerlijk. Boekje, bad, wandelen, lezen, tekenen, muziek maken, mediteren, yoga. Plan dit in voor jezelf en geniet ervan.
  10. Het zal jouw persoonlijke uitdaging en experiment zijn: waar is je lichaam toe in staat? Een week niet eten?! Hoe zul je je voelen na een week vol gezondje sapjes? Stel je voor… duizenden andere mensen gingen je voor, dus jij kan dit ook!

Waar wacht je nog op? Zet hem op, begin, plan en laat me weten hoe je je naderhand voelt!

Belangrijke opmerking
Een juice detox ondergaan is veilig zolang je luistert naar je lichaam. Je kan hoofdpijn krijgen, je misselijk of moe voelen. Het kan ervoor zorgen dat je belangrijke voedingsstoffen (vezels, proteïnen) mist. Daarom voeg ik aan veel recepten superfoods, kiwi, banaan en avocados toe. Het is natuurlijk maar voor een week, en je lichaam kan meer hebben dan je denkt. Ik kan het je wel aanraden om ook superfoods toe te voegen aan de recepten. Ga voor goji besjes, maca poeder, cacao nibs, chia zaadjes en hennep zaadjes. Knoop ook het volgende in je hoofd: luister naar je lichaam. Heb je trek in iets, wil je toch eten? Kies gezond. Ga voor een banaan, een halve avocado of andere rauwe groenten/fruit. Bedenk ook dat wanneer je klaar bent met je detox, en je weer terugvalt in je oude (ongezonde) patroon, je natuurlijk niet lekker bezig bent. Zie het als een begin van een super gezond eetpatroon. Kies na je detox voor lichte salades of verse soepen. Doe het rustig aan! Ook raad ik je aan om tijdens je detox aan een milde vorm van beweging te doen. Yoga, wandelen of joggen is perfect. Mijn belangrijkste adviezen zijn dus:

Luister naar je lichaam, rust als je moe bent en eet als je wilt eten. Kies verstandig en gezond: een avocado, banaan, wat verse groenten, noten of zaden. Zorg ervoor dat je na de detox niet vervalt in je oude eetpatroon maar kies voor een nieuwe en gezond patroon. Doe tijdens je detox elke dag aan een milde vorm van beweging: yoga, wandelen of joggen. Gun jezelf ‘me time’ en geniet van de veranderingen die je in je lichaam voelt.

Als je vragen hebt, stel ze hieronder of via mijn Facebook page. Inspiratie nodig voor een gezond eetpatroon? Die vind je genoeg op mijn persoonlijke Instagram account. Voeg me ook toe op Google+ als je wilt!

Ook handig: de 10 stappen detox beginners gids.

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s