Recept » Ananas Limoen Smoothie

Detox Juice met Ananas & Avocado

Goedemorgen! Begin jij je dag met een groene smoothie? Dan weet je al wat het met je lichaam doet. Deze week ben ik aan het juice detoxen met de  7 lbs in 7 days app van Jason Vale. Deze detox en app kan ik iedereen aanbevelen: ideaal. De recepten zijn lekker, compleet, makkelijk en goed te betalen.

Het valt me nu weer op wat het binnenkrijgen van een enorme hoeveelheid rauwe & biologische groenten en fruit met je doet. Ik voel me de hele week al een soort ‘super mens’. Ik heb gigantisch veel energie, mijn hoofd spat bijna uit elkaar van alle recept ideeën en ik heb aan 6 uur slaap genoeg (ik ben elke dag ruim voor de wekker wakker, wat voor mij een wonder is). Dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn huid. Geen puistje, vlekje of jeukplekje meer te zien. Overtuigt? Probeer de app en houd het een week vol, honger zul je niet hebben. Heb je geen tijd of zin om te detoxen, probeer dan je ontbijt te vervangen door een groene smoothie.

Deze groene smoothie smaakt heerlijk. Het verse ananassap smelt samen met de romige avocado – de perfecte combinatie.

Het maken van deze smoothie combineert 2 technieken: juicen met een slow juicer en blenden met een blender. Ik gebruik qua slow juicers graag de Hurom HF of de Matstone Advanced. De Perfect Blender van Solis staat al een tijdje op mijn wishlist, maar voor nu moet ik het doen met een goedkoop merkloos exemplaar – die het overigens prima doet.

Wat heb je nodig:

 • 1 appel
 • 1/4 ananas
 • 1/4 komkommer
 • 1/2 avocado
 • 1/2 limoen
 • 2 el gemixte superfoods
 • 1/2 el maca poeder

Doe alles (behalve de avocado, maca en de superfoods) in je slow juicer en pers er vers sap van. Doe dit sap met de avocado in de blender en blend het op de hoogste stand ongeveer 30 seconden lang. Schenk het in een glas en voeg er je favoriete superfoods aan toe. Ik heb er bijenpollen, cacao nibs en goji besjes aan toegevoegd. Ben je aan het detoxen? Probeer het dan te ‘eten’ met een lepel, alsof je koude soep eet. Je doet er langer over en het voelt alsof je een maaltijd binnenkrijgt!

Detox Juice met Ananas en Avocado

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Cindy van der Linden schreef:

  Ik ben vandaag begonnen met het 7dagen detox plan. Na enige voorbereiding nadat ik de app had gedownload, heb ik vandaag de juicer afgestoft en ben van start gegaan. Ik vond de smoothie heerlijk vanmorgen en heb geen hongergevoel gehad. Nu ben ik bezig met nr.2 van vandaag…..
  Ik zie het wel zitten!

  Groet, Cindy.

  1. Rosalie Ruardy schreef:

   Cindy! Inmiddels ben je klaar met de detox, klopt dat? Hoe vond je het en hoe voel je je? Ik ben erg benieuwd!! Groetjes, Rosalie

 2. bloemenoor schreef:

  Mijn ontbijtje voor morgen vroeg!

 3. Andy Mollinger schreef:

  Nu ben ik diabeet, type 1, dus insuline afhankelijk en heb gelezen dat de Avocado vooral voor diabetici erg geschikt is. Van de ananas weet ik dat hij ontstekingsremmend is en laag in caloriën. Hoeveel ml kan ik per dag, ongestraft, tot me nemen?

  M.vr.gr.: Andy

Laat een reactie, tip of vraag achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s